Izvor: mondo
01.03.2024 u 07:45
0

NATO MOŽE DA POKUŠA SAMO – PUTIN OBJASNIO: „Naše NUKLEARNO oružje je spremno da reaguje“… Jači nego ikad, spremni na svaki potez

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin obratio se naciji posle godinu dana i govori o svim najvažnijim temama.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin obratio se naciji dve nedelje pred izbore. Poslednji put se obratio građanima Rusije 21. februara 2023. godine, tada je saopštio da njegova zemlja suspenzuje sporazum START o nuklearnom naoružanju.

Dragi građani Rusije, ovaj govor je o budućnosti. Danas nećemo pričati samo šta će biti sutra, već i o budućnosti, o napretku naše zemlje. Zahvaljujem vam se na velikoj podršci zbog ‘specijalne vojne operacije’ u Ukrajini. Cela nacija podržava i zahvaljuje se našim palim herojima u rovovima. Zapad ima tendencije da nas kolonizuje i da uništi Rusiju. Sjedinjene Američke Države žele da izazovu podele u našem društvu„, započeo je Putin.

Nuklearna moć Rusije

Što se tiče ruske nuklearne snage, Putin je rekao da su u punoj snazi i da su spremne na reagovanje. Posebno je istakao hipersonične rakete „Kinžal“ i interkontinentalne projektile „Sarmat“.

To su gluposti„, odgovorio je Putin na „navode sa Zapada“ da se Rusija sprema da napadne Evropu.

„SARMAT“ JE STVOREN ZA POTPUNO UNIŠTENJE: Putin spremno odgovara na pretnje NATO-a, samo jedan vojnik ..jedan korak

Širenje Alijanse

Putin je u nastavku govorio o širenju NATO pakta i da se Zapadna Rusija mora zaštititi. Upozorio je kakav scenario čeka svaku državu koja se odluči da napadne Rusiju.

NATO snage se pripremaju da napadnu našu teritoriju koristeći najmoćnije snage. Moraju da znaju da oružje imamo i mi, to oružje može da ih porazi na njihovoj teritoriji. Takav potez bi mogao da pokrene upotrebu nuklearnog oružja„, naveo je ruski predsednik.

Anti-satelitsko oružje

Osvrnuo se na tvrdnje Sjedinjenih Američkih Država da Rusija poseduje anti-satelitsko oružje. Putin je odbacio takve navode.

To je laž da bi mi ispali loši. Treba da znate da smo u poslednjih 15 godina poštovali svaki dogovor vezan za nuklearno naoružanje i predlagali smo da se ograniči upotreba ovog oružja. Sjedinjene Države pregovaraju sa nama samo kada imaju sopstveni interes. Ceo Zapad pokušava da nas uvuče u oružani sukob nalik Hladnom ratu„, istakao je Putin.

Rat u Donbasu

Prema njegovim rečima, Rusija nije započela rat u Donbasu 2024. godine. Poručio je da će njegova zemlja učiniti sve da „uništi nacizam“.

Kritika zapadnih porodičnih vrednosti

Sledeća tema ruskog predsednika bila je kritika zapadnih i pohvala „porodičnih vrednosti“. Putin je rekao da Zapad ruši porodične vrednosti, dok Ruska Federacija, prema njegovim rečima, podržava „civilizovane vrednosti“.

„Mladi Rusije“

Nakon govora o porodici, prebacio se na omladinu. Najavio je pokretanje novog nacionalnog projekta „Mladi Rusije“ koji će biti usmeren na budućnost zemlje i na poboljšanje obrazovanja.

Njegov predlog je da se od 1. marta uvede federalna naknada za upravljanje razredima i nadzor rupa u tehničkim školama poveća na 10.000 rubalja. Biće uvedena i doplata od 5.000 rubalja mesečno za sve savetnike prosvetnih direktora u školama i fakultetima.

Ekonomija

Ekonomija je naredna tema Putina. Otkrio je da je ekonomija porasla za 19 odsto i da sledi novo povećanje minimalne zarade.

Obnova i održavanje naše baze industrije je osnova za zaštitu našeg suvereniteta. U bližoj budućnosti, postaćemo četvrta ekonomska sila. Pokrećemo i program novih 25 Univerziteta širom države„, podvukao je Putin.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter