Izvor: tanjug
15.03.2024 u 19:51
0

NATO NAJAVLJUJE JAČANJE ALIJANSE:„Ojačaćemo našu odbranu i nastaviti sa podrškom Ukrajini“

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg i finski predsednik Aleksandar Stub razgovarali su telefonom o pripremama za samit NATO u Vašingtonu i podršci Ukrajini.

„Pozdravili smo istorijsko pristupanje Švedske NATO i razgovarali o pripremama za samit NATO u julu. Kada se članice Alijanse sastanu u Vašingtonu, ojačaćemo našu odbranu, napraviti korak napred za Ukrajinu i produbiti naše partnerstvo“, naveo je Stoltenberg na platformi X

I finski predsednik se oglasio na platformi X. Stub je naveo da je sa generalnim sekretarom Alijanse, pored priprema za samit u Vašingtonu, razgovarao o integraciji Finske u NATO i „potrebi da se nastavi podrška Ukrajini“.

U julu 2023. godine na samitu u Viljnusu lideri zemalja NATO objavili su završno saopštenje u kojem se navodi da je budućnost Ukrajine u NATO.

Sledeći samit Severnoatlantskog saveza biće održan u julu 2024. godine u Vašingtonu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter