Izvor: sputnik
15.03.2024 u 17:50
1

KO JE KOGA SMIRIO: Makron, Šolc i Tusk jednoglasno, “ Nikada nećemo biti inicijatori eskalacije ukrajinskog sukoba“

Nemačka, Poljska i Francuska su saglasne da nikada neće biti inicijatori eskalacije sukoba u Ukrajini, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron na kraju sastanka s nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i premijerom Poljske Donaldom Tuskom u formatu „Vajmarskog trougla“.

„Nastavićemo politiku koje smo se pridržavali od prvog dana: nikada nećemo biti inicijatori bilo kakve eskalacije u Ukrajini“, poručio je Makron.

Istovremeno, Šolc je ocenio da zemlje koje podržavaju Ukrajinu nisu u ratu protiv Rusije i dodao da su Berlin, Pariz i Varšava među najvećim političkim, vojnim i finansijskim pristalicama Ukrajine.
„Nepokolebljivo stojimo na strani Ukrajine. Jasno smo to stavili do znanja od samog početka i držaćemo se toga dok bude neophodno“, naglasio je nemački kancelar.

Formira se koalicija za slanje Kijevu raketa dugog dometa

Pored toga, Šolc je objavio da će prihodi od zamrznute ruske imovine biti korišćeni za kupovine oružja za Ukrajinu.
On je najavio da će se u ponedeljak, 18. marta, ministri odbrane NATO i savezničkih država sastati u bazi „Ramštajn“ u Nemačkoj kako bi diskutovali o konkretnoj realizaciji ovog koraka.
Nemački kancelar je istakao da zapadne zemlje nameravaju da kupuju više oružja za Ukrajinu na svetskom tržištu i u okviru formata „Ramštajn“ (međunarodna grupa za vojnu pomoć Kijevu) biće formirana koalicija za isporuku Kijevu artiljerije dugog dometa.
Takođe, dodao je on, biće proširena proizvodnja vojne tehnike, uključujući zajedno sa partnerima u Ukrajini.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “KO JE KOGA SMIRIO: Makron, Šolc i Tusk jednoglasno, “ Nikada nećemo biti inicijatori eskalacije ukrajinskog sukoba“”

  1. Zapadnim hijenama smeta svaki Rus koji izdiže i čuva svoju zemlju kao predsjednik Putin,njima odgovora onaj koji radi protiv svoje zemlje,TO SE LAKO PREPOZNAJE,PO TOME STO ,AKO ZAPAD NEKOG RUSA HVALI ,KAO NA PRIMER POKOJNOG GORBACOVA,TAKAV PREDSEDNIK NIJE ZA SVOJU DRZAVU,AKO GA MRZE KAO U SLUCAJU SA PREDSEDNIKOM PUTINA,NJIMA NE ODGOVARA,ALI ODGOVARA NARODU RUSIJE,

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter