Izvor: SPUTNIK
15.03.2024 u 17:29
0

DOK IZBORI TRAJU: Kijev provokacijama pokušava da skrene pažnju sa situacije na frontu

Kijev provokacijama na dan predsedničkih izbora u Rusiji pokušava da skrene pažnju s realnog stanja stvari na liniji borbenog razdvajanja, gde Oružane snage Rusije samouvereno drže inicijativu, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

„Još jedan mogući cilj akcija ove vrste jeste da se odvuče pažnja svog naroda i javnosti drugih zemalja kojima kijevski režim pokušava ponizno da izmami novac i pomoć svih vrsta, da odvuče pažnju od realnog stanja stvari na liniji borbenog razdvajanja, gde Oružane snage Rusije samouvereno drže inicijativu“, rekao je Putin na savetovanju sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije.
Putin je istakao da su ukrajinske oružane snage pokušale da prodru na teritoriju Rusije uz više od 2.500 vojnika35 tenkova, oko 40 oklopnih vozila.
On je, takođe, istakao da ruske protivvazduhoplovne snage uništavaju oko 95 odsto ukrajinskih raketa i drugih projektila.

Ukrajinski napadi neće ostati nekažnjeni

Rusi će, kako je rekao Putin, odgovoriti još većim jedinstvom na pokušaje provokacija, napadi Ukrajine neće ostati nekažnjeni.
„Koga su rešili da zaplaše? Višenacionalni narod Rusije? Toga nije bilo i, uveren sam, nikada neće ni biti. Ti napadi ne ostaju i neće ostati nekažnjeni“, rekao je ruski predsednik.
On je pokušaje Kijeva da ometa izborni proces napadima na regione Rusije nazvao besmislenim s vojne i zločinačkim s humanitarne tačke gledišta.
„Počev od 12. marta, pa i sada, protivnik je, koristeći specijalne odrede, strane plaćenike i snage za podršku Oružanih snaga Ukrajine, preduzeo nekoliko pokušaja izlaska i učvršćivanja na našoj teritoriji. Ni na jednom od pravaca protivnik nije imao uspeha, svuda je odbijen i povukao se, tačnije pobegao s velikim gubicima“, rekao je Putin.
Šef države je tokom savetovanja naveo da su predstavnici kijevskog režima izveli čitav niz diverzantsko-terorističkih napada u pograničnim rejonima Rusije, čiji je cilj bio da ometaju održavanje predsedničkih izbora.
Ruski predsednik je od ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua tražio da ga izvesti o situaciji u vezi s napadima Oružanih snaga Ukrajine na pogranične ruske regione.
Predsednički izbori u Rusiji 2024. godine održavaju se 15, 16. i 17. marta. Za mesto predsednika države pretenduju Leonid Slucki, Nikolaj Haritonov, Vladislav Davankov i Vladimir Putin.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter