Izvor: CNN/TASS
15.03.2024 u 16:47
0

JEDAN OD PRIORITETA UKOLIKO POBEDI: Vladimir Putin kaže da je nuklearno postrojenje u svemiru ruski prioritet

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je vladinim zvaničnicima da svemirski projekti, uključujući postavljanje nuklearne jedinice u svemiru, treba da budu prioritet i da dobiju odgovarajuće finansiranje, navodi ruska državna novinska agencija TASS.

IZBORI U RUSIJI! Da li sledi PUTINOV TRIJUMF? : Izlaznost preko 25 odsto; glasali Lavrov, Šojgu, patrijarh Kiril

Rusija „ima dobre nadležnosti i, štaviše, ima čak i takve rezerve na koje možemo da se ponosimo, na koje možemo da računamo u budućnosti“, rekao je Putin tokom sastanka sa članovima vlade, ukazujući kao primer na nuklearni blok. koji bi delovali u svemiru.
„Moramo to da finansiramo na vreme“, rekao je Putin

Samo treba da postavimo prioritete“, rekao je on, dodajući da „postoje pitanja koja zahtevaju dodatnu pažnju“.
„Izgleda da smo svi navikli da imamo takve nadležnosti koje druge zemlje nemaju, ali im treba posvetiti posebnu pažnju kako bi se one razvijale i u budućnosti mogle da se koriste za rešavanje onih zadataka koji mogu i treba rešiti uz pomoć ovih tehnologija“, rekao je Putin.
Šef ruske svemirske agencije Roskosmos Jurij Borisov rekao je prošle nedelje da Rusija i Kina rade na projektu instaliranja nuklearnog reaktora na Mesecu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter