Izvor: NOVOSTI
15.03.2024 u 16:28
0

SIRSKI ZACVILEO OD MUKE BAŠ KAO PRAVI GENERAL: Izuzetno visok nivo opremljenosti ruske vojske

RAT u Ukrajini – 751. dan. Ukrajinska vojska bacila je eksplozivnu napravu u blizini nuklearke u Zaporožju, objavila je služba za informisanje elektrane. Moskva je informisala IAEA o eksploziji i zatražila reakciju. Jens Stoltenberg je izjavio da je hitno potrebno da ukrajinski saveznici donesu neophodne odluke i obezbede više municije Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je da "Zapad efektivno vodi rat protiv Rusije".

Francuska se sve više uvlači u konflikt u Ukrajini, već učestvuje u konfliktu, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov i dodao da u toj situaciji Pariz postaje neprijatelj Moskvi.

– Čitamo izjave predsednika Francuske, Emanuela Makrona. Činjenica da je Rusija neprijatelj Francuskoj, kako je Makron rekao, je zaista, očigledna Francuskoj, jer se Pariz već umešao u rat u Ukrajini – istakao je Peskov, preneo je TASS.

On je dodao da Francuska, „zapravo, već učestvuje indirektno u ratu, a sudeći prema rečima Makrona, ne radi ništa da smanji svoju umešanost“.

 

OSVETA ZA PROLIVENU RUSKU KRV: Rusi spržili moćno oružje,“HIMARS“ je sad samo za staro gvožđe

U jutarnjem napadu ukrajinskih snaga na Belgorod ranjene su tri osobe, saopštio je gradonačelnik Valentin Demidov na Telegram kanalu. Pored toga, gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov rekao je novinarima da u granatiranju Belgoroda nije bilo veće štete ni žrtava.

On je istakao da je zahvaljujući tome što je signal za raketnu opasnost bio objavljen nešto ranije, nego inače, mnogo ljudi je uspelo da se sakrije, što ih je i spasilo. Prema njegovim rečima, oštećenja su zabeležena u 33 stana u 14 zgrada, kao i na pet privatnih kuća, a evidentiran je i hitac koji je ispaljen na područje školskog stadiona.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski izjavio je da je posetio avdejevski pravac i požalio se na visok nivo opremljenosti ruske vojske i aktivan rad avijacije.

On je u saopštenju na Telegram kanalu dodao da su na avdejevskom pravcu koncentrisani glavni napori ruskih snaga. Prema njegovim rečima, ofanzivna dejstva ruske vojske podržana su intenzivnom artiljerijskom vatrom i aktivnom primenom FPV dronova, kao i dronova sa sistemima ispaljivanja municije.

Takođe, periodične udare nanosi i avijacija sa udaljenosti do 50 kilometara, a artiljerijski položaji i borbeni redovi ofanzivnih ruskih snaga podržani su sredstvima za elektronsko ratovanje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter