Izvor: k1
22.04.2024 u 22:15
2

VIŠE NEMA ŠALE: Rusija je SPREMNA….Moskva rasporedila nuklearno oružje na granicu! Rusi drže prst na obaraču, NATO članice na severu u panici!

Ruska vojska rasporedila je taktičko nuklearno oružje duž svoje granice sa Finskom!

Operativno-taktički sistemi Iskander-M raspoređeni su u pograničnoj oblasti Karelija, navodi Izvestija, pozivajući se na izvore u Ministarstvu odbrane Rusije. Sposobni da ispaljuju i krstareće i balističke rakete, uključujući i projektile sa nuklearnom bojevom glavom, Iskanderi čine deo zasebne raketne brigade koja je nedavno postala deo novostvorenog Lenjingradskog vojnog okruga.

– Lenjingradski vojni okrug čine i 11. i 14. armijski korpus koji se baziraju u Kalinjingradskoj i Murmanskoj oblasti – rekli su izvori Izvestija.

Finska je u aprilu prošle godine, podsetimo, pristupila NATO i napustila neutralni status, a bivši komandant Baltičke flote admiral Vladimir Valuev rekao je da je formiranje raketne brigade odgovor Moskve na taj potez zapadnog suseda.

Sada je granica Rusije sa zemljama NATO povećana za skoro 1.300 km dok zapadna alijansa ima najveću artiljeriju u Evropi koja se sastoji od 1.500 cevi iliti 700 haubica i 700 minobacača velikog kalibra, ali i 100 raketnih sistema.

Krajem prošle godine Finska je potpisala sporazum o saradnji u oblasti odbrane sa Sjedinjenim Američkim Državama. Američkim trupama je na raspolaganju 15 objekata i zona u kojima mogu da skladište vojnu opremu i municiju. To uključuje četiri vazdušne baze, vojnu luku i železnicu na severu zemlje. Skladišta vojne opreme biće smeštena duž ruta koje vode ka ruskoj granici.

Sama činjenica ponovnog formiranja Lenjingradskog vojnog okruga, koji je ukinut tokom vojne reforme početkom 2010-ih, ukazuje da se Kremlj priprema za rat velikih razmera sa NATO na duži rok, smatraju stručnjaci Instituta za proučavanje rata iz Vašingtona.

– Celu zapadnu granicu Ruske Federacije donedavno su kontrolisale jedinice Zapadnog okruga i to je zamaglilo strateški fokus ​​ruskih snaga – primećuje Institut za proučavanje rata.

Ukazom predsednika Vladimira Putina od 26. februara Zapadni vojni okrug podeljen je na dva okruga. Ubuduće će Moskva kontrolisati granicu sa Ukrajinom i Poljskom dok će Lenjingrad čuvati severoistočnu granicu od NATO.

– To će pomoći vojsci da istovremeno kontroliše borbe u Ukrajini i zauzme strateške pozicije u odnosu na zemlje Severnoatlantske alijanse – smatra Institut za proučavanje rata.

Stručnjaci instituta takođe podsećaju da je Kremlj odluku o stvaranju Lenjingradskog vojnog okruga objasnio ulaskom Finske i Švedske u NATO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “VIŠE NEMA ŠALE: Rusija je SPREMNA….Moskva rasporedila nuklearno oružje na granicu! Rusi drže prst na obaraču, NATO članice na severu u panici!”

  1. pA RUSIJJA JE MORALA DA RAZMESTI NUKLERANO ORUŽJE PREMA ZAPADNIM ZLOČINCIMA EUe. Zapad i amerika se igraju vatrom ,amerikanci misle EU će stradati aa oni neće? a ustvARI Amerika je prva na tapetu za uništenje, samo ne dao bog da do toga dođe.ali vidimo da maloumnici iz Amerike vode destruktuivnu politiku pa se ne zna ishod ?

    1
    0
    Odgovori
  2. Kakva divna emisija sinoć Ćirilica , ako neko ne zna šta treba da rade opozicioni lideri neka pogleda sinoćnu emisiju , to se naziva srećom za Srbiju i njen narod ali što je najvažnije ne samo za njen narod već i za druge u Evropi .
    A rasporedom oružja konačno je jasno ko je kome hteo da zabode nož u ledja , ako su Rusi na svojoj granici o čemu da se više priča sem da je to čista odbrana , a da je NATO na tudjim granicama , bez obzira što su te države članice te kvaren organizacije pokazuje samo osvajačko lošu NATO doktrinu da će se boriti do poslednjeg gradjanina tih država gde su ne bi li osvojili Rusko blago,a kada bi se to kojim slučajem desilo , daleko bilo, ko bi slavio pa oni koji su osmislili NATO i oni koji stoje iza njih , multinacioalne kompanije to jest nekadašnja duboka a sada plitka država , nadam se ovom drugom nazivu uskoro .

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter