Izvor: ALO
22.04.2024 u 21:48
3

OSLOBODLILI SE DOLARA ZAUVEK: Došao je i taj dan zemlje izvele potpunu dedolarizaciju

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

To je danas izjavio ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na sastanku saveta šefova ruskih regiona.

„Rusko-kineska trgovinsko-ekonomska saradnja se aktivno razvija, uprkos upornim pokušajima država kolektivnog Zapada da ubace klipove u točkove“, dodao je Lavrov, prenosi TASS.

TANJUG VIA. (AP Photo/Khalil Hamra)

Generalna uprava carina Kine je nedavno objavila da je trgovina Kine i Rusije u prvom kvartalu 2024. porasla za 5,2 odsto međugodišnje, preneli su mediji.

Rusija u Kinu izvozi pre svega energente kao što su nafta, prirodni gas i ugalj, ali i bakar i drvo, dok iz Kine uvozi prevashodno automobile, mobilne telefone, industrijsku i specijalizovanu opremu, igračke ili računare.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “OSLOBODLILI SE DOLARA ZAUVEK: Došao je i taj dan zemlje izvele potpunu dedolarizaciju”

  1. Bravo baćuške bravo kinezi zaustavite kauboje i spasite ostatak sveta od njih pobli su sve indijance pa krenuli na druge narode ZAUSTAVITE TE ZLOTVORE pogledajte šta sad rade u gazi ubijaju decu žene bolesne i oni pričaju o pravdi dalsmo svi ludi

    4
    0
    Odgovori
  2. Bravo baćuške bravo kinezi zaustavite kauboje i spasite ostatak sveta od njih pobli su sve indijance pa krenuli na druge narode ZAUSTAVITE TE ZLOTVORE pogledajte šta sad rade u gazi ubijaju decu žene bolesne i oni pričaju o pravdi dalsmo svi ludi

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter