Izvor: informer
22.04.2024 u 20:54
4

STOLTENBERG ODAO LOKACIJU NATO U UKRAJINI: Svi čekaju odgovor Rusije – može li ovo Putin da gađa?!

Države članice NATO-a imaju svoje vojnike stacionirane u ambasadama u Kijevu koji obavljaju savetodavne funkcije, rekao je generalni sekretar Severnoatlantske alijanse Jens Stoltenberg za Em-Es-En-Bi-Si njuz.

Na pitanje šta misli o inicijativi za slanje trupa u pomoć kijevskom režimu, Stoltenberg uverava da nema planova za borbeno angažovanje NATO-a na ukrajinskoj teritoriji.

Nemamo planova za bilo kakvo borbeno prisustvo, ali naravno, nekoliko NATO saveznika ima uniformisane muškarce i žene koji se nalaze u ambasadama kako bi davali savete – rekao je Stoltenberg.

Kako je naglasio, moraju se praviti razlike između „uniformisanih osoba koje mogu biti prisutne i prisustva borbenih snaga“.

Ova izjava je usledila nakon što je portparol Pentagona general-major Pet Rajder rekao „Politiku“ da SAD razmatraju raspoređivanje više savetnika u svojoj ambasadi u Kijevu. Prema njegovim rečima, oni ne bi učestvovali u borbama, već bi savetovali i podržavali ukrajinsku Vladu i vojsku

Prema pisanju medija, osoblje bi moglo da ima zadatak da vodi logistiku i pomaže u održavanju sistema naoružanja koje isporučuje SAD.

Iako su francuski predsednik Emanuel Makron i nekoliko drugih evropskih lidera odbili da isključe mogućnost slanja trupa na teritoriju Ukrajine u budućnosti, blok je do sada tvrdio da nije direktan učesnik u sukobu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “STOLTENBERG ODAO LOKACIJU NATO U UKRAJINI: Svi čekaju odgovor Rusije – može li ovo Putin da gađa?!”

  1. Korak po korak .tako su zaapadni zločinci i američki zločinci isto radili protivu Srbije ,korak po korak razarali Srbiju,, utako aD nA IATI Nčin protivu Rusije ..neće da šalju vojsku u UkrAINU ALI ĆE DA ŠALJU TRUPE PO AMBASADAMA ,kao savetnike ,to je već veoma opasna igra zapada i Rusija treba da zauzme sve ključne tačke u Ukraini i da obavesti zapdne zločince da povuku vojsku iz ambasada jer bombarduju Kijev-

    0
    0
    Odgovori
  2. Korak po korak .tako su zaapadni zločinci i američki zločinci isto radili protivu Srbije ,korak po korak razarali Srbiju,, tako na Isti Način protivu Rusije ..neće da šalju vojsku u UkrAINU ALI ĆE DA ŠALJU TRUPE PO AMBASADAMA ,kao savetnike ,to je već veoma opasna igra zapada i Rusija treba da zauzme sve ključne tačke u Ukraini i da obavesti zapadne zločince da povuku vojsku iz ambasada jer bombarduju Kijev-

    0
    0
    Odgovori
  3. Dobro je da Rusi čekaju zapadne uniformisane zločince ,kada napuste ambasade da ih love ko pacove u u Sibir jer se tretiraju kao špijuni.

    0
    0
    Odgovori
  4. Ima li ko Norman? Poljaci, da li svesno, ako imaju i malo pameti ili ne, provociraju i uvode svet u haos i bojim se da je globalni sukob na pomolu i gotovo. neizbežan.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter