Izvor: RT
16.11.2023 u 17:20
0

NE DIRAJ NAM BRATA, BAJDENE: RUSI STALI uz SIJA NAKON SKANDALOZNE BAJDENOVE IZJAVE!

Cenimo odnose Moskve i Pekinga i naše prijateljstvo je za nas glavno, prokomentarisao je portparol Kremlja

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nije želeo da komentariše izjavu američkog predsednika Džozefa Bajdena da je kineski lider Si Đinping diktator. Umesto toga, Peskov je poručio da su za Moskvu najvažniji „pravo prijateljstvo i odnosi puni uzajamnog poštovanja između lidera Kine i Ruske Federacije“.

„Mi to cenimo“, izjavio je on, misleći na odnose Moskve i Pekinga.

Podsetimo, Bajden je drugi put ove godine nazvao Si Đinpinga diktatorom.

„On je diktator u smislu da je on tip koji vodi komunističku državu, čiji oblik vladavine je u potpuno drugačiji od našeg“, poručio je Bajden u San Francisku.

Ubrzo nakon toga na ovu temu se oglasilo i kinesko Ministarstvo spoljnih poslova.

Peking je ocenio da je ova izjava Bajdena „krajnje pogrešna i neodgovorna“.

„Kina odlučno istupa protiv političkih manipulacija“, rekla je predstavnica MSP-a Kine Mao Ning. Ona je dodala da „uvek postoje ljudi sa skrivenim motivima“, koji pokušavaju da isprovociraju i pogoršaju američko-kineske odnose. Ali, to se, kako je objasnila, neće završiti uspešno.

Ruska državna imovina je u opasnosti u Češkoj

Peskov je danas, takođe, govorio i o zapleni ruske državne imovine u Češkoj, koju je juče najavio ministar spoljnih poslova te zemlje.

Izjavio je da je sva ruska državna imovina sada u opasnosti i dodao da su takve mere čeških vlasti nedopustive. Tako jaka antiruska pozicija zbunjuje, kaže on. Mi ćemo proanalizirati situaciju, i, ukoliko do pomenutih koraka dođe, naravno da ćemo i odgovoriti, rekao je portparol Kremlja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter