Izvor: RT
04.12.2023 u 14:59
1

NEMA NI OBEĆANIH 50 MILIJARDI NI ČLANSTVA U EU: ORBAN „SREDIO“ UKRAJINCE za SVA VREMENA!

Ovo predstavlja novi udar za Ukrajinu posle neuspeha dugo najavljivane (kontra)ofanzive, a zamenica ukrajinskog premijera opisala je samit EU kao egzistencijalni trenutak za Ukrajinu

Države članice EU daleko su od postizanja dogovora o zajedničkom budžetu EU uoči samita u Briselu 14. i 15. decembra, uključujući i 50 milijardi evra za Ukrajinu, saopštili su zvaničnici EU koji su želeli da ostanu anonimni, prenosi „Fajnenšel tajms“.

Napori EU da se postigne kompromis otežani su zbog pobede desničarske stranke na izborima u Holandiji i nakon nedavne presude nemačkog suda, kojom se ograničava zaduživanje nemačke vlade. Sporazum o budžetu „predstavlja veoma težak posao“, izjavio je visoki zvaničnik EU.

Mađarski premijer Viktor Orban je obećao da će staviti veto na pregovore Ukrajine o članstvu u EU: „To je suprotno interesima nekoliko država članica, a pristupanje Ukrajine će biti moguće tek za mnogo godina.“

ISPOVEST KOJA LEDI KRV U ŽILAMA: Vojnik otkrio šokantne detalje o ukrajinskoj vojsci

„Mi smo se usuđujemo da to kažemo, bez obzira na pritisak kome smo izloženi“, dodao je Orban.

Ovo predstavlja novi udar za Kijev posle neuspeha ukrajinske kontraofanzive. Olga Stefanišina, zamenica ukrajinskog premijera, opisala je samit EU kao „egzistencijalni trenutak“ za Ukrajinu.

Ukrajina je upozorila da neizvesnost oko paketa podrške SAD i Evrope dovodi u opasnost „makrofinansijsku stabilnost“ zemlje.

„Ovo je trenutak istine“, rekao je neimenovani zvaničnik EU.

Mađarski premijer Orban protivi se nastavku finansiranja Ukrajine. Zvaničnici EU tvrde da mađarski lider ovog puta izgleda neumoljivo.

Pedeset milijardi evra za Ukrajinu nalazi se u paketu sa zahtevima za 15 milijardi evra za migracije, 10 milijardi evra za investicije u „strateške tehnologije“ i 19 milijardi evra za otplatu kamata na zajedničko zaduživanje EU.

Na poslednjem samitu lidera EU u oktobru, nemački kancelar Olaf Šolc odbacio je proračune komisije kao „smešne“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NEMA NI OBEĆANIH 50 MILIJARDI NI ČLANSTVA U EU: ORBAN „SREDIO“ UKRAJINCE za SVA VREMENA!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter