Izvor: Tanjug
22.01.2023 u 18:55
1

NEMAČKA I FRANCUSKA SLOŽNE Pomoć Ukrajini „onoliko dugo koliko to bude potrebno!“

Nemačka i Francuska su danas obećale da će pomagati Ukrajini onoliko dugo koliko to bude potrebno i da će podržati napore za krivično gonjenje ratnih zločinaca.

Pomoć Ukrajini tokom njenog rata sa Rusijom biće fokusirana na specifične oblasti, uključujući vojsku i ekonomiju, navele su dve nacije u zajedničkom saopštenju koje je usledilo nakon sastanka najviših vladinih zvaničnika u Parizu, preneo je Rojters.

Sastanci vlada Francuske i Nemačke se održavaju najmanje jednom godišnje radi koordinacije politika. Poslednji je održan u maju 2021. putem video linka zbog pandemije kovida 19. Današnji skup je prvi neposredan sastanak od 2019. godine.

ZAŠTO UKRAJINA TRAŽI BAŠ OVAJ TENK? Evo koje zemlje poseduju Leopard 2 i u čemu su njegove komparativne prednosti

Sastanak je prvobitno bio zakazan za oktobar, ali je odložen zbog razlika u pitanjima poput energetike, odbrane i ekonomije.

Francuska i Nemačka obeležavaju 60. godišnjicu Jelisejskog ugovora, proslavljajući višedecenijsko prijateljstvo ceremonijama i razgovorima o evropskim bezbednosnim, energetskim i drugim izazovima. Pre tačno 60 godina, 22. januara 1963, nemački kancelar Konrad Adenauer i francuski predsednik Šarl De Gol potpisali su sporazum kojim je prekinuto dugogodišnje neprijateljstvo Nemaca i Francuza.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NEMAČKA I FRANCUSKA SLOŽNE Pomoć Ukrajini „onoliko dugo koliko to bude potrebno!“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter