Izvor: Kurir.rs/Reuters
24.11.2022 u 09:05
0

NEMAČKA SVOJE PVO SISTEME PATRIOT DA POŠALJE U UKRAJINU, A NE U POLJSKU: Predlog poljskog ministra odbrane vladi u Berlinu!

Poljski ministar odbrane Mariuš Blaščak rekao je u sredu da je zatražio od Nemačke da pošalje u Ukrajinu PVO raketne sisteme Patriot koji su ponuđeni Poljskoj.

FRANCUSKA POSLALA PVO SISTEM UKRAJINI: Ukupna vrednost vojne pomoći koju su zemalje EU poslale Kijevu iznosi oko tri milijarde evra

„Posle daljih ruskih raketnih napada, zatražio sam od Nemačke da se baterije PVO sistema Patriot koje su ponuđene Poljskoj prebace u Ukrajinu i razmeste na njenoj zapadnoj granici“, napisao je Blaščak na Tviteru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Ovo će zaštititi Ukrajinu od daljih smrti i nestanka struje i povećati bezbednost na našoj istočnoj granici.“

Poljska je u ponedeljak saopštila da će predložiti raspoređivanje dodatnih raketnih sistema Patriot u blizini svoje granice sa Ukrajinom, nakon ponude Nemačke, navodi Rojters.

Berlin je Varšavi ponudio protivraketni odbrambeni sistem „Patriot“ da pomogne u obezbeđenju vazdušnog prostora nakon što se zalutala raketa srušila u Poljskoj prošle nedelje. Ranije je rekao da će svom istočnom susedu ponuditi pomoć u Er polisingu sa nemačkim Evrofajterima.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter