Izvor: Sputnjik
01.08.2023 u 07:01
1

„POJELA“ IH UKRAJINA: Dok se NEMAČKA naoružava, 1050 kompanija PALO POD STEČAJ – ovaj GIGANT na kolenima

To što je u Nemačkoj u junu zabeleženo za polovinu više stečajeva nego pre godinu dana pokazatelj je usporavanja njene privrede i to na duže staze, u narednih 10-15 godina. Sa modelom privrednog razvoja kakav je imala je završeno, kaže za Sputnjik ekonomista, dr Bojan Dimitrijević.

Velika nemačka kompanija, Stojler koja se ovih dana našla u stečaju, samo je jedna od 1050 sa takvom sudbinom. Institut za ekonomska istraživanja iz Halea saopštio je da je broj stečajeva u junu u Nemačkoj u odnosu na isti mesec prošle godine porastao za 48 posto.
Razlog tome, kako su objasnili, je nedavni još jedan rast kamatnih stopa kojima se Evropska centralna banka (ECB) brani od visoke inflacije u evrozoni. Posebno je, navode, dramatična situacija u građevinarstvu gde se otkazuju građevinski projekti koji su preskupi investitorima.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„POJELA“ IH UKRAJINA: Dok se NEMAČKA naoružava, 1050 kompanija PALO POD STEČAJ – ovaj GIGANT na kolenima”

  1. Kompanije su propadale isto tako i pred dolazak Hitlera na vlast. I tada su ih patrole skupljale po kućama i poslale na Istočni Front („Hundert Mann und ein Befehl“…). Kraj znamo.

    7
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter