Izvor: Tanjug
27.12.2023 u 16:08
0

NETANIJAHU ŽESTOKO UZVRATIO ERDOGANU: Odgovor stigao velikom brzinom, turskom predsedniku poručio SAMO JEDNO

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu poručio je danas da je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan „poslednji koji može da priča o moralu“, reagujući na Erdoganovu izjavu da se akcije Izraela protiv Hamasa „ne razlikuju“ od akcija Adolfa Hitlera.

„Erdogan, koji sprovodi genocid nad Kurdima i drži svetski rekord po broju novinara koji se nalaze u zatvoru, poslednji je koji može da nam priča o moralu“, naveo je Netanijahu u saopštenju, prenosi Tajms of Izrael.

„NETANJAHU SE NE RAZLIKUJE OD HITLERA“: Erdogan zaledio svet PORUKOM, kako li će proći, da li vas je strah?

Dodao je da je izraelska vojska „najmoralnija vojska na svetu, koja se bori i eliminiše najodvratniju i najbrutalniju terorističku organizaciju na svetu“. On je naveo da Erdogan hvali i ugošćuje visoke zvaničnike Hamasa, „organizacije koja je počinila zločine protiv čovečnosti“.

Na navode turskog predsednika reagovao je i član izraelskog ratnog kabineta Beni Ganc, poručivši da Erdoganove izjave predstavljaju „očigedno iskrivljavanje stvarnosti i skrnavljenje sećanja na Holokaust“.

Govoreći na jednom događaju u Ankari, Erdogan je upitao kako se akcije Izraela razlikuju od akcija Adolfa Hitlera. „Oni su govorili loše o Hitleru. Kako se oni razlikuju od Hitlera? Neteraće nas da nam nedostaje Hitler.

Da li je ono što Netanijahu radi manje od onoga što je uradio Hitler? Nije“, rekao je Erdogan. Dodao je da je Netanijahu „bogatiji od Hitlera i da dobija podršku sa Zapada“. „Svaka vrsta podrške dolazi iz Sjedinjenih Država. I šta su oni uradili sa svom tom podrškom? Ubili su više od 20.000 stanovnika Gaze“, naveo je turski predsednik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter