Izvor: alo.rs
15.03.2024 u 15:15
0

Netanjahu ih odbio: „HAMASOV PREDLOG JE APSURDAN“

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu odbacio je najnoviji predlog Hamasa o oslobađanju talaca u zamenu za puštanje palestinskih zatvorenika i primirje, rekavši da su zahtevi palestinske grupe "i dalje apsurdni"

Netanijahu je dodao i da će Izrael poslati delegaciju u Katar, kako bi se nastavili mirnovni napori, navodi Tajms of Izrael. On je rekao da odobrava plan izraelske vojske (IDF) da uđe u najjužniji grad u Pojasu Gaze, Rafu, saopšteno je iz njegove kancelarije nakon sastanka ratne vlade.

OVO JE ZADNJI PLAN NAVALJNOG KOJI JE TREBALO DA SE DESI DANAS: Petnaest dana pre smrti osmislio je PUČ na dan IZBORA – evo šta je trebalo da se desi

„IDF se sprema za operaciju da evakuiše civilnu populaciju“, rekao je Netanijahu. Ova odluka dolazi uprkos upozorenjima međunarodne zajednice, uključujući SAD i Egipta, da izraelska vojska ne ulazi kopneno u Rafu, gde se nalazi oko 1,5 miliona raseljenih Palestinaca. Dodaje se i da će Izrael poslati delegaciju u Katar na nastavak razgovora o primirju „kada bezbednosni kabinet razmotri izraelsku poziciju“.

Hamasovim planom se u prvoj fazi predlaže oslobađanje izraelskih žena, dece, staraca i bolesnih talaca u zamenu za oslobađanje od 700 do 1.000 palestinskih zatvorenika, prema predlogu koji je video Rojters. Predlog predviđa i oslobađanje 100 palestinskih zatvorenika koji služe doživotne kazne u izraelskim zatvorima, u zamenu za oslobađanje izraelskih „žena regruta“. Nakon toga bi bio određen rok i datum za izraelsko povlačenje iz Gaze, navodi se u predlogu. Oni su još naveli da traže pružanje pomoći i povratak raseljenih Palestinaca u svoje domove.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter