Izvor: kurir.rs
18.01.2024 u 22:34
0

NETANJAHU NE ODUSTAJE OD KRVOPROLIĆA: Evo koje su mu crvene linije

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da je obavestio SAD da se protivi uspostavljanju palestinske države u okviru bilo kakvog posleratnog scenarija.

Današnje saopštenje je razotkrilo duboke podele koje su se pojavile između bliskih saveznika Izraela i SAD, ocenjuje AP.

ČAK I TALIBANI POZIVAJU NA MIR?! Ceo svet ozbiljno U STRAHU od NOVOG RATA

SAD su pozvale Izrael da smanji razmere svoje ofanzive i poručile da bi uspostavljanje palestinske države trebalo da bude deo „dana posle“.

Na nacionalnoj konferenciji za novinare, Netanjahu je obećao da će nastaviti sa ofanzivom dok Izrael ne ostvari „odlučujuću pobedu nad Hamasom“. On je, takođe, odbacio ideju palestinske državnosti i rekao da je svoje stavove preneo Amerikancima.

– U svakom budućem aranžmanu… Izraelu je potrebna bezbednosna kontrola na celoj teritoriji zapadno od Jordana – rekao je Netanjahu na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, ovo je u koliziji sa idejom suvereniteta.

– Šta možete da uradite? Premijer treba da bude sposoban da kaže ne našim prijateljima – naglasio je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter