Izvor: kurir.rs
18.01.2024 u 16:26
0

ČAK I TALIBANI POZIVAJU NA MIR?! Ceo svet ozbiljno U STRAHU od NOVOG RATA

Iranske vlasti pozvale su danas pakistanskog ministra spoljnih poslova u Teheranu na raport nakon što je Pakistan noćas izveo napad raketama i dronovima na iransku pograničnu pokrajinu Sistan i Baludžistan.

Tajms of Indija, list iz zemlje koje je objavila da neće komentarisati odmos Pakistana i Irana, navodi da je pakistanski diplomata koji je pozvan na razgovor najviši zvaničnik te zemlje koji se nalazi u Teheranu.

Navodi se da su pakistanske vlasti objavile da je napad izvršen na Oslobodilački front Baludžistana, koji se bori za nezavisnost istoimene zapadne pokrajine Pakistana. Reakcije na taj napad, koji je usledio dva dana nakon iranskih raketnih udara na položaje sunitske ekstremističke organizacije Džaiš al Adl u Pakistanu, stižu iz celog sveta.

„BAJDENU, KASAPINE“: Irska političarka napala predsednika SAD (VIDEO)

Navodi se da je Kina ponudila da odigra „konstruktivnu ulogu“ kako bi se smanjile napetosti između Pakistan i Irana.

Oglasila se i talibanska vlada Avganistana koja je napade izvedene u Pakistanu i Iranu nazvala „alarmantnim“ i pozvala obe strane na uzdržanost.

Iz Turske je sapšteno da je šef diplomatije te zemlje razgovarao i s Iranom i sa Pakistanom i da nijedna ni druga zemlja ne želi eskalaciju napetosti.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je saopštilo da Moskva „sa zabrinutošću prati eskalaciju situacije na iransko-paskistanskoj granici“ i poziva obe strane na uzdržanost.

Iz Evropske unije je poručeno da Brisel izražava „najveću moguću zabrinutost zbog napada izvršenih u Pakistanu i Iranu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter