Izvor: Novosti
02.12.2023 u 13:33
0

NISMO VIŠE U MOGUĆNOSTI DA SARAĐUJEMO: Stoltenberg ima loše vesti za Ukrajinu

Evropske zemlje slede sopstvene interese i ne mogu da šire proizvodnju oružja za Ukrajinu, prenosi nemačka televizija N-TV reči generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga.

– Nismo u mogućnosti da tesno sarađujemo koliko bi trebalo i to dovodi do sve većih troškova i otežava širenje proizvodnje – rekao je on.

Stoltenberg je pozvao da se reši problem rascepkanosti evropske odbrambene industrije. Kao primer je naveo da je potrebno poboljšati situaciju koja se odnosi na „glad za granatama“ u Oružanim snagama Ukrajine.

Ranije su ministar inostranih poslova EU i ministar odbrane EU usaglasili na političkom nivou plan da se Ukrajini do marta 2024. godine isporuči milion municije.

Visoki predstavnik EU je početkom novembra rekao da su zemlje EU do sada ukrajinskoj vojsci predale samo 300.000 granata. Ministar odbrane Nemačke Boris Pistorius je, takođe, priznao da Evropska unija neće u roku uspeti da ispuni obećanje dato Kijevu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter