Izvor: Tanjug
26.12.2022 u 16:47
0

NOVAK NE ŽELI DA KRIJE OD „NAPAĆENOG NARODA“: „Cene gasa u Evropi će ostati visoke, niko nije mogao da predvidi ove bezumne postupke zapadnih lidera!“

Cene gasa u Evropi će zbog nestašice ostati visoke, neće se vratiti na nivoe s početka 2021. godine na 200-250 dolara za 1.000 kubnih metara, izjavio je potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak u intervjuu za TASS. 

ZAMENIK PREMIJERA ALEKSANDAR NOVAK IMA VALIDNE INFORMACIJE: „Nemoguće je isključiti Rusiju sa svetskog energetskog tržišta!“

Kretanje cena će u velikoj meri odrediti vremenske prilike tokom zime, ali će one kratkoročno ostati visoke zbog oskudne ponude. Ne vidim kako bi mogle da se vrate na nivoe s početka 2021. od 200-250 dolara za 1.000 kubnih metara“, rekao je on.

Generalno, Novak je situaciju s cenama energenata ocenio kao izuzetno volatilnu, i smatra da će se taj trend nastaviti u 2023. i za gas i za naftu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Trenutno vidimo pojačanu volatilnost. Videli smo dvostruke fluktuacije cena nafte – sa 65 na 130 dolara za barel. Ista situacija je i sa gasom“, dodao je on. Prema Novakovim rečima, zapadne sankcije su uzrok skoka cena.

„Niko nije mogao da predvidi ove bezumne postupke zapadnih lidera kada su davane prognoze da će nafta biti oko 50-60 dolara za barel. Embargo na isporuku ruskih naftnih derivata u Evropu stupa na snagu u februaru, da vidimo kako će tada izgledati cene dizela“, rekao je potredsednik ruske vlade.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter