Izvor: Informer
23.11.2023 u 17:32
0

NOVI ZNAK NA RUSKIM OKLOPNIM VOZILIMA: Uz slova „Z“ i „V“ pojavio se misteriozni simbol

Simbol je viđen na oklopnom transporteru

Na ruskim vojnim vozilima primećen je novi taktički znak u zoni vojne operacije.

Na oklopnom vezilu se vide obrnuti jednostranični trouglovi upisani jedan u drugi. Ranije, oklopna vozila sa takvim simbolimanisu primećena u ruskoj vojsci. Na tom vozilu su ranije stajali simboli „O“, koji označavaju istoimenu armijsku grupu iz Sibira, poznatu pod nazivom „Odvažni“.

Objašnjenje značenja trouglova

Trouglovi su se pojavili na oklopnom vozilu između aprila i avgusta. Spolja, ovi identifikacioni znakovi podsećaju na taktičke simbole koji koriste pskovski padobranci (VDV) – imaju slične obrnute trouglove, ali sa rimskim brojevima u njima.

Vojni stručnjak Jurij Knutov podelili su svoje pretpostavke svojim pretpostavkama o mogućem značenju novog simbola. Prema njegovim rečima, obično takvi znakovi ukazuju na pripadnost vojne jedinice, ali iz ovog trougla je teško izvući sve tačne zaključke.

Obično se takva simbolika koristi za označavanje pripadnosti nekom vojnom okrugu, ali teško je reći nešto u ovom simbolu tvrdi Knutov.

Zvanično objašnjenje taktičkih znakova Z i V

Ministarstvo odbrane Rusije je ranije otkrilo značenje slova Z i V, koji se koriste na ruskim vojnim vozilima i uniformama. Latiničko slovo Z znači „Za pobedu“, a slovo V je „Moć je u istini“ i „Zadatak će biti izvršen“.

Kasnije je ministarstvo reklo da slova Z i V ne nose posebno značenje i nisu zvanični vojni simboli.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter