Izvor: Tanjug
12.05.2023 u 22:15
0

SAD SUROVO UZ „SVOJE PODANIKE“: „Odluka Velike Britanije da Ukrajini isporuči rakete predstavlja suveren potez“

Pres sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je da ovaj potez zahteva adekvatan odgovor.

Sjedinjene Američke Države smatraju odluku britanske vlade da Kijevu preda krstareće rakete „Storm Shadow“ suverenim potezom, na koji London ima pravo, izjavio je danas portparol Saveta za nacionalnu bezbjednost Bele kuće Džon Kirbi.

„Ovo su suverene odluke. Svaka zemlja može sama da ih donosi i trebalo bi da joj bude dozvoljeno da samostalno govori o tim odlukama“, rekao je Kirbi tokom brifinga. On je takođe je naglasio da se stav Vašingtona po ovom pitanju nije promenio, a SAD i dalje nemaju nameru da Kijevu isporuče takvo oružje, prenosi RIA novosti. „Naša politika i naše odluke u vezi sa ovim pitanjem se nisu promenile“, poručio je predstavnik Bele kuće.

Velika Britanija je ranije saopštila da je Ukrajini predala krstareće rakete „Storm Shadow“ dometa od oko 250 kilometara.

London je dobio uveravanja iz Kijeva da će se oružje koristiti samo protiv ciljeva na teritorijama koje Ukrajina smatra svojim, a ne protiv „kopnene“ Rusije.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter