Izvor: Kurir
01.12.2023 u 07:30
0

OGLASILE SE SIRENE, KRAJ PRIMIRJA! U Pojasu Gaze žestoke borbe od ranog jutra (FOTO)

Izraelske odbrambene snage obnovile su u petak ujutru napadena Pojas Gaze!

IDF je prethodno saopštila da je Hamas prekršio sporazum o prekidu vatre i ispalio rakete na Izrael nakon čega je vojska digla avione.

Prekid vatre je istekao u 7 sati po lokalnom vremenu.

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se pre isteka primirja u blizini Pojasa Gaze nakon čega je IDF prijavio uspešno presretanje rakete lansirane iz enklave.

Žestoke borbe se prema nezvaničnim informacijama trenutno vode kod Kan Junisana jugu enklave.

Zvaničnici Hamasa tvrde da se na meti vazdušnih napada IDF nalaze naselja na jugu enklave – uključujući i zajednicu Abasan istočno od Кan Junisa. Ministarstvo zdravlja koje vodi Hamas saopštilo je da su tri osobe poginule u izraelskim vazdušnim napadima u Rafi na jugu Pojasa Gaze.

Hamas je od 24. novembra, kad je primirje stupilo na snagu, do juče oslobodio 110 zatvorenika dok je Izrael istovremeno oslobodio 180 palestinskih zatvorenika.

Militanti su poslednju grupu od osam talaca oslobodiliu četvrtak.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter