Izvor: Afera
12.12.2023 u 10:19
0

OVO NIKO NIKAD NIJE URADIO: ERDOGAN ukinuo FUDBAL u TURSKOJ!

Nestvaran skandal se dogodio u Turskoj u utakmici između Ankaragučua i Rizespora. Možda je sve delovalo normalno, ali je na kraju eskaliralo u epsku katastrofu na fudbalskom meču, jer pesnicama, šljivama ispod oka i besnim predsednicima klubova nije mesto na terenu. Međutim, da li znate ko je čovek o kojem priča čitav fudbalski svet

Baškani Faruk Koča, predsednik domaćeg tima, napao je glavnog arbitra i udario ga pesnicom u glavuNažalost ovo je udarna vest širom Evrope i sveta, a ovaj potez je naterao mnoge da se zapitaju: Ko je ovaj čovek?

Faruk Koča ima 64 godine i dugo je u turskom fudbalu. Jedan je od političara koji je bio deo tuske Narodne skupštine i to u periodu od 2002. do 2011. godine. Rođen i odrastao u Ankari, koju je dva puta predstavljao u Parlamentu. Koča ima četvoro dece i živi u glavnom gradu Turske.

Zanimljivo, Koča je osvojio fer-plej nagradu u turskoj Superligi i to 2022. godine. Potpuna ironija.

Šta se desilo?

Podsetimo, nemile scene viđene su u ponedeljak veče u Turskoj, odmah po završetku meča između Ankaragučua i Rizespora, inače klubova koji su članovi Superlige u ovoj zemlji.

Domaća ekipa je vodila od 14. minuta, kada je Morutan doneo Ankaragučuu prednost, a samo četiri minuta pre toga im je poništen gol nakon asistencije VAR-a. Ostao je domaćin i sa igračem manje, nakon što je Sov isključen zbog dva žuta kartona u 50. minutu meča, što su gosti iskoristili i preko Gaiča u 97. stigli do velikog boda.

Međutim, ono što je usledilo, dugo nije viđeno u profesionalnom fudbalu. Baškani Faruk Koča, predsednik domaćeg tima, napao je glavnog arbitra i udario ga pesnicom u glavu. Koča je, očigledno nezadovoljan, uleteo na teren i dva puta udario sudiju Halila Melera koji je odmah pa na zemlju. Šta se sve desilo, možete pogledati ovde.

Haos se nastavio i posle napada predsednika Ankaragučua, usledila je velika gužva na sredini terena, a u jednom trenutku je i Melerov pomoćnik napadnut, a ostao je na travi, gde su ga šutirali članovi domaćeg tima. Nije poznat šta je razlog ovako žestokog napada na sudiju, ali je činjenica da Koču čeka ozbiljna kazna, a možda i doživotna suspenzija iz fudbala.

Fudbal je u Turskoj suspendovan u svim ligama, potvrdio je to čak i predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Za Koču je izdat nalog za pritvor, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja na društvenoj medijskoj platformi Iks.

Ministar je dodao da su dve osobe već privedene u okviru sudske istrage o incidentu. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan osudio je u ponedeljak napad.

“Sport znači mir i bratstvo. Sport je nespojiv sa nasiljem”, objavio je Erdogan na Ks.

„Nikada nećemo dozvoliti da dođe do nasilja u turskom sportu“, rekao je on.

Sudija je uz pomoć policije uspeo da uđe u svlačionicu. Ovaj podli napad nije izvršen samo protiv njega. Danas je izvršen ovaj nehuman i odvratan napad na sve aktere turskog fudbala“ Povezani klub, predsednik kluba, zvaničnici kluba i svi oni koji su krivi za napad na sudiju Umuta Melera biće najstrože kažnjeni. Odlukom Upravnog odbora Turske fudbalske federacije utakmice u svim ligama su odložene na neodređeno vreme“, saopštio je FS Turske.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter