Izvor: Sputnjik
23.02.2024 u 08:30
2

PAKLENI PLAN NATO ZA UNIŠTENJE RUSIJE: Otkriven TAJNI DOKUMENT u kom su mete KOJE BI TREBALO UNIŠTITI U RUSIJI!

Informacija da zemlje NATO-a traže od Kijeva spisak ciljeva na teritoriji Rusije iznova potvrđuje saučesništvo zapadnih zemalja u zločinima kijevskog režima. Njihovo učešće u sukobu već prevazilazi okvire proksi rata i potvrđuje direktnu umešanost NATO u borbena dejstva protiv ruske vojske, ocenjuje ruska stručna javnost.
Eksperti ocenjuju da će ukrajinske snage najverovatnije započeti napade u radijusu od 100 kilometara od državne granice, postepeno povećavajući domet napada.
Pokušaće da pogode infrastrukturne objekte – rafinerije nafte, železničke čvorove, mostove. Cilj je da ometu rusku logistiku, snabdevanje gorivom i kretanje vojnih konvoja. Osim toga, neće odustati ni od terorističkih napada na ruske gradove i civile.
To neće doprineti procesu mirnog rešavanja ukrajinskog sukoba, već će samo dovesti do još ozbiljnije eskalacije.
„Kako to komentarisati, ako je već poznato i očigledno da su zapadne zemlje dirketno uključene u ovaj sukob, a Ukrajina više nije samo njihov saveznik, već direktan instrument borbe protiv Rusije. Dakle, ovde nije pitanje ni kako će Rusija odgovoriti ako krenu napadi na ruske gradove, jer oni se ionako već izvode. A ako, na primer, Ukrajina dobije neko ozbiljnije naoružanje, onda će to pitanje biti teško za Rusiju, zato što Moskva i dalje štedi glavni grad Ukrajine – Kijev. Ali, ako uslede napadi na naše ruske gradove i oni budu prilično jaki, kritični, onda više nećemo moći da štedimo ni Kijev“, kaže ruski vojni ekspert Konstantin Blohin.
Zapadne zemlje su od samog početka otvoreno učestvovale u ukrajinskom sukobu, doturajući Kijevu oružje, municiju i vojnu tehniku, dok istovremeno zapadni instruktori obučavaju ukrajinske snage, a savetnici rukovode operacijama protiv Rusije. Samim tim, zahtev zemalja NATO-a da im se dostavi spisak ciljeva na ruskoj teritoriji samo još jedna potvrda njihovog učešća u ovom sukobu..
„Takva drskost je postala moguća samo zahvaljujući tome što su uvereni u svoju nekažnjivost. Ne plaše se da može doći do uzvratnih akcija i spokojno se odlučuju na takvu eskalaciju sukoba“, ocenjuje ruski politikolog Vladimir Džarala.
Dobroobavešteni izvor Sputnjika navodi da je Zapad zahtevao od ukrajinskih vlasti da dostave spisak ciljeva na teritoriji Rusije i da obrazlože svrsishodnost napada na te ciljeve. Prema njegovim rečima, borbena primena raketa koje dobija Ukrajina odvija se pod kontrolom NATO stručnjaka koji praktično pretvaraju kijevski režim u terorističku organizaciju poput DAEŠ-a (zabranjena u Rusiji). Sve to svedoči o direktnoj umešanosti NATO u borbena dejstva protiv ruske vojske.
NATO zemlje, isporučujući takvo naoružanje, odlično shvataju da režim Zelenskog primenjuje terorističke metode i da tim raketama gađaju civilne objekte na teritoriji Rusije, ubijajući nenaoružane ruske građane. Kako je dodao izvor, zapadni sponzori kijevskog režima uslovljavaju nastavak isporuka raketa većeg dometa efikasnošću njihove primene.

Hoće li Zapad isporučiti rakete većeg dometa

Ruski eksperti navode da američki lobisti u sferi naoružanja imaju ogroman interes da Amerika nastavi sa isporukama oružje Ukrajini, a Blohin ocenjuje da se sada priprema javnost na isporuku raketa većeg dometa, te da je pitanje vremena kada će one biti isporučene Kijevu. On podseća da se već mesecima razmatra pitanje isporuke nemačkih krstarećih raketa „taurus“, dometa do 500 kilometara.
„Ako sada Ukrajinu teraju da napravi spisak gradova i listu ciljeva, to je zapravo pokazatelj da će Ukrajina dobiti ovo oružje. I tu se opet nameće pitanje naše reakcije na nabavku ovog oružja“, kaže ruski ekspert.
Kanal NBC njuz je obelodanio da američka administracija namerava da Ukrajini prebaci verziju balističkih projektila „atakams“ većeg dometa nego ranije. To će, kako se navodi, omogućiti Ukrajini da izvrši dublje napade unutar poluostrva Krim.
Eksperti objašnjavaju da je cilj zapadnih zemalja da otegne ovaj sukob u nadi da će iscrpeti Rusiju, vojno i ekonomski.
Zapad i dalje nastavlja da deluje u okvirima „strateškog poraza Rusije“, dok Rusija treba da nastavi da deluje na osnovu svojih interesa – uništava vojnu infrastrukturu Ukrajine, „melje“ zapadno oružje koje se isporučuje ukrajinskim oružanim snagama i osigura sopstvenu bezbednost.

Rusija ojačala radarsko polje

U svakom slučaju, akcije Kijeva i Zapada iznova potvrđuju da specijalna operacija demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine mora biti dovedena do kraja, ističu eksperti.

„Ali, ovde se javlja pitanje eskalacije. Ako ne dođe do eskalacije, onda će se nastaviti isti tok ruske specijalne operacije. Ako dođe do eskalacije od strane Zapada onda ćemo morati da pojačamo tu eskalaciju i recipročno odgovorimo“, kaže Blohin.

Ukoliko bi se Kijev usudio da lansira rakete duboko u rusku teritoriju, na primer, da gađa Moskvu, to povuklo ozbiljne geopolitičke posledice i žestoku odmazdu.
Tvrdnje Vašingtona da ne omogućuva i ne podstiče napade na rusku teritoriju su, prema rečima ruskih stručnjaka, čista laž, smišljena u cilju da se dovede u zabludu zapadni elektorat.
Ruski vojni stručnjaci upozoravaju da će napadi na rusku teritoriju i ubuduće biti organizovani, i to uz pomoć zapadnih partnera, jer je potrebno dati ne samo kordinate cilja, već i komandu kada se napad najbolje može izvesti. Nije slučajno što je nedavno objavljeno da Rusija širi radarsko polje, što omogućava da se pretnje – dronovi i rakete – na vreme pronađu i unište.
Rusija je ranije poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke oružja Ukrajini, a svaki teret koji sadrži zapadno oružje za Kijev označeno je kao legitimna meta za ruske snage. Ocena je i da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporučujući oružje Ukrajini.
Senator sa Krima Sergej Cekov napominje da je važno proveriti autentičnost informacija o tome da je NATO zatražio spisak ciljeva u Rusiji, ali je saglasan da bi to mogla biti još jedna potvrda da je NATO u potpunosti uključen u ovaj sukob.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “PAKLENI PLAN NATO ZA UNIŠTENJE RUSIJE: Otkriven TAJNI DOKUMENT u kom su mete KOJE BI TREBALO UNIŠTITI U RUSIJI!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter