Izvor: Kurir.rs
28.11.2023 u 13:51
0

PARALIŠUĆA ISPOVEST OSLOBOĐENE IZRAELKE: Spavala na plastičnim stolicama, a onda je usledilo gladovanje (VIDEO)

Baka koja je oslobođena iz zatočeništva u Gazi rekla je da su je vojnici držali u zagušljivoj prostoriji i da su se uslovi pogoršavali kako je sukob odmicao.

OVAKO JE IZGLEDAO ŽIVOT NA SEVERU GAZE PRE RATA: Palestinski novinar objavio snimke koji sada NEVEROVATNO deluju (VIDEO)

Ruti Mander (78) rekla je za izraelski Kanal 13 da je spavala na plastičnim stolicama pokrivenim čaršavom skoro 50 dana, zajedno sa ćerkom Keren i unukom Ohadom Munder-Zihrijem.

„Bilo je veoma teško. Saznala sam da mi je sina ubio borac Hamasa koji je slušao radio. Na početku smo dobijali piletinu sa pirinčem, sve vrste konzervirane hrane i sireve. Ali kako se ekonomska situacija pogoršavala, ljudi su počeli da gladuju“, rekla je ona.

„Verovala sam da će nas osloboditi ako su nas već doveli ovde“

Mander, čiji je 78-godišnji suprug i dalje zarobljen u Gazi, kaže da su ujutro i uveče dobijali čaj, a deca slatkiše. Tokom zarobljeništva je, navodi, verovala da će biti oslobođena.

„Bila sam optimistična. Verovala sam da će nas osloboditi ako su nas već doveli ovamo i da su ubili one koje su hteli u Nir Ozu“, ispričala je.

Vojnici Hamasa su 7. oktobra oteli Munder iz njenog doma u kibucu u južnom Izraelu. U napadu joj je ubijen sin. Rekla je da su je sa ostatkom porodice ukrcali u vozilo i odvezli u Gazu. Jedan militant ih je prekrio pokrivačem kako ne bi videli druge borce oko sebe, rekla je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter