Izvor: Tanjug
11.01.2023 u 19:49
0

PESKOV PORUČUJE: Komandne promene u vojsci su pitanje za Ministarstvo odbrane

Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina izbegao je da komentariše najnovije komandne promene na čelu kombinovanih rodova ruskih snaga angažovanih u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

-Ovo je pitanje koje bi trebalo da se uputi ministarstvu odbrane Ruske Federacije (RF)– rekao je Peskov odgovarajući na pitanje novinara TAS S o razlozima za promenu na čelu ruskih snaga angažovanih u Ukrajini.

Peskov je takođe odbio da objasni šta tačno podrazumeva „širi obim“ zadataka u okviru specijalne operacije koje je najavilo ministarstvo odbrane RF.

Rusko ministarstvo odbrane je ranije danas saopštilo da je načelnik generalštaba ruskih oružanih snaga Valerij Gerasimov imenovan za komandanta kombinovanih rodova ruskih snaga angažovanih u specijalnoj operaciji u Ukrajini.

MINISTRI ODBRANE TURSKE I UKRAJINE ZAHTEVAJU PREKID VATRE: „Moraju da se sačuvaju ljudski životi i da se uspostavi mir“

Prethodno je ovu funkciju obavljao komandant ruskih vazdušno-kosmičkih snaga general Sergej Surovikin, koji je sada zajedno sa glavnokomandujućim kopnenih snaga generalom Olegom Saljukovim i zamenikom načelnika Generalštaba generalom Aleksejem Kimom postavljen za jednog od zamenika komandanta kombinovane grupe.

U saopštenju ministarstva odbrane se navodi da je odluka o „podizanju nivoa komande specijalnih operacija“ posledica šireg obima zadataka u okviru specijalne vojne operacije u Ukrajini, potrebe da se organizuje bliža interakcija vojnih službi, unapredi kvalitet svih vidova podrške i poboljša efektivnost komandovanja i rukovođenja.

General Sergej Surovikin je od oktobra do današnjeg imenovanja Gerasimova bio komandant kombinovane grupe snaga u zoni ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter