Izvor: Tanjug
02.12.2023 u 21:27
0

PISMO BELIH MANTILA: Više od 1.000 doktora poziva Bajdena da insistira na prekidu vatre u Gazi

Više od 1.300 doktora i medicinskih radnika zajedno sa MedGlobal, NVO koja pruža zdravstvenu pomoć širom sveta, uputilo je pismo američkom predsedniku Džozefu Bajdenu i članovima Kongresa u kojem pozivaju zvaničnike SAD da insistiraju na prekidu vatre u Pojasu Gaze. Takođe je zatraženo oslobađanje zarobljenika u Gazi i povećanje medicinske i humanitarne pomoći u enklavi, prenosi Al Džazira.

DA LI JE IZVESNO DA ĆE RUTE BITI NA ČELU NATO-A: Marka svi vide kao Stoltenbergovog naslednika, ali postoji nekoliko problema

U pismu se navodi potreba za čistom vodom, medicinskom pomoći za 2,3 miliona civila i naglašava se poziv liderima da izvrše pritisak na Egipat i Izrael da otvore sve granične prelaze radi distribucije pomoći. „Doktori u Gazi daju sve od sebe i preuzeli su veliki rizik spasavajući što su više života mogli uprkos bolu i opasnosti. Političari bi trebalo ovo da shvate kao jasan znak da trajno primirje nije vezano za politiku, već za ljudska prava“, rekao je doktor Zaher Sahlul, predsednik grupe MedGlobal.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter