Izvor: TELEGRAF
21.02.2024 u 11:41
0

POLJOPRIVREDNICI ŠIROM EVROPE NASTAVLJAJU PROTESTE: Blokirali Atinu zahtevajući pomoć od države

Premijer Micotakis odobrio popust na račune za struju i gorivo

Najveći protest poljoprivrenika u skorijoj istoriji Grčke održan je tokom jučerašnjeg dana u Atini. Hiljade poljoprivrednika vozilo je svoje traktore ulicama glavnog grada zaustavljajući saobraćaj, posebno ispred Parlamenta.

Poljoprivrednici se žale na povećanje troškova proizvodnje, ali država kaže da nema viška novca koji može da odvoji da izađe u susret njihovim finansijskim zahtevima.

PROPAST EVROPSKE SUPERSILE: Sumorna realnost Nemačke…zatvaranja, otkazi.. a ćuti se o tome

 

Dok su jedni povikivali slogane i palili baklje, drugi su mahali crnim zastavama, vukli sanduke po ulici i kačili vence za sahranu na svoja vozila. Sve ovo je učinjeno da, kako kažu, ilustruju nevolju svoje umiruće industrije..

Jedan poljoprivrednim je vozio 14 sati da bi učestvovao u protestu. Naveo je da su cene proizvodnje u porastu i da dok poljoprivrednici prodaju svoje proizvode po niskim cenama oni završavaju u supermarketima gde se prodaju po ceni koja je tri do četiri puta viša od osnovne.

Policija je navela da je najmanje 6000 poljoprivrednika i oko 200 traktora učestvovalo na protestu u grčkoj prestonici.

Poljoprivrednici i farmeri su izrazili svoje veliko nezadovoljstvo činjenicom da još uvek nisu dobili kompenzaciju za izgubljenu stoku i useve tokom velikih poplava prošle godine.

Premijer Micotakis je rekao da poljoprivrednici prolaze kroz težak period i odobrio neke koncesije uključujući veliki popust na struju i gorivo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter