Izvor: 24SEDAM.RS
06.03.2024 u 21:22
2

POLJSKA PRETVORENA U PEPEO: Vatra besa zahvatila celu zemlju, osveta za GREŠKE

Planirano je da se protesti nastave do petka

Poljski poljoprivrednici koji su danas tokom protesta u Varšavi podmetnuli niz požara ispred kabineta premijera Donalda Tuska, sukobili su se sa policijom, a uhapšeno je desetak osoba.

Današnji protest farmera bio je najnasilniji jer su demonstranti bacali kamenice na policiju i pokušali da probiju barijere oko parlamenta, kada je povređeno nekoliko policajaca.

Policija je saopštila da je privedeno desetak osoba i da su demonstranti sprečeni da dođu do Sejma, poljskog parlamenta. Policija je navela da njeni pripadnici nisu „strana u sporu“ i upozorila da ponašanje koje preti njihovoj bezbednosti „ne može da se shvati olako i zahteva čvrst i odlučan odgovor“.

Demonstranti su počeli da se okupljaju ispred kancelarije Donalda Tuska u 11 časova u znak protesta zbog uvoza poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine, za koji kažu da potkopava njihovo poslovanje i šteti domaćem tržištu.

Zatim su zapalili gume i kovčeg sa natpisom „Poljoprivrednik, živeo 20 godina, ubio ga Zeleni dogovor“. Neki od njih palili su zastave EU.

Kako prenosi Polsat TV, nešto pre 11 časova jedan od demonstranata je pokušao da baci zapaljeni kovčeg preko policijskih barijera, što je dovelo do „svađe“ sa policajcima.

Obraćajući se demonstrantima, šef Unije solidarnosti Pjotr Duda rekao je da bi klimatski neutralni Zeleni dogovor EU trebalo baciti u smeće.

 Ujedinili smo se u zajedničkom zahtevu. Dole zeleni dogovor, dole zelena prevara, dole zeleni otrov koji uništava našu ekonomiju – poručio je on i naveo da su neki poljoprivrednici koji su se traktorima dovezli do prestonice zaustavljeni na periferiji grada.

Planirano je da se protesti nastave do petka, saopštili su organizat

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “POLJSKA PRETVORENA U PEPEO: Vatra besa zahvatila celu zemlju, osveta za GREŠKE”

  1. Lideri Zapadne Evrope rade u interesu Američko Cionističke elite a ne u interesu svojih naroda huškajući ljudi ptotiv Rusa koji imaju toliko ebergetskih resursa da bi sve ekonomije mogle neprestano da se razvijaju, napreduju, da svi zive bolje ali ima jedan problem, Američko Cionistička elita bi u tom slučaju postala sporedan igrač na biznis svetskoj sceni…

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter