Izvor: Tanjug
17.11.2022 u 11:10
0

PONOVO OMOGUĆEN IZVOZ UKRAJINSKOG ŽITA: Erdogan se zahvalio Ujedinjenim nacijama, Rusiji i Ukrajini na produženju sporazuma!

Predsednik Turske – Redžep Tajip Erdogan zahvalio se danas Ujedinjenim nacijama, Moskvi i Kijevu na produženju sporazuma koji omogućava nastavak ukrajinskog izvoza žitarica.

ERDOGAN IZNEO SUD O SNAŽNOJ EKSPLOZIJI: „Verujem da Moskva nema veze sa raketom u Poljskoj…“

„Izvoz više od 11 miliona tona žitarica u poslednja četiri meseca pokazao je važnost sporazuma za globalnu bezbednost hrane“, napisao je Erdogan na Tviteru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Sporazum o izvozu poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine, uz posredovanje Turske i UN sklopljen je 22. jula, trebalo je da istekne 19. novembra, ali je danas produžen za 120 dana.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je ranije danas na Tviteru da je sporazum potpisan zahvaljujući generalnom sekretaru UN Antoniu Guterešu i turskom predsedniku.

„Ugovor o žitu biće produžen za 120 dana. Ukrajina je zajedno sa Guterešem i Erdoganom donela ključnu odluku u globalnoj borbi protiv prehrambene krize“, napisao je Zelenski u objavi.

Gutereš je takođe pozdravio produženje Crnomorske inicijative za žito kako bi se olakšao izvoz ukrajinskh poljoprivrednih proizvoda.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter