Izvor: BSC Happy
16.03.2023 u 13:37
0

POVUCI SE, ONDA ĆEMO RAZGOVARATI!: Bašar oštro Erdoganu!

Sirijski predsednik Bašar al Asad poručio je svom turskom kolegi da se njegove snage povuku iz dela Sirije koje su okupirale, tek onda će Istanbul i Damask moći normalno da komuniciraju

Bašar se osmelio i na takve korake koji pokazuju da će Damask u najskorije vreme da vrati slavu „relevantnog faktora na Bliskom istoku“, kao što se ovih dana najavljuje iz sila tog prostora, Saudijske Arabije i Irana.

Sirijski lider je bio „odmetnik“ na svetskoj političkoj sceni duže od deceniju, kada se samo uz pomoć Rusije izborio sa kancerom Bliskog istoka, Islamskom državom.

BAŠAR AL ASAD PONOVO MEĐU ARAPIMA: Povratak na scenu!

Bašar je izjavio da je spreman da razgovara sa turskim kolegom kada se Turska bude povukla iz severne Sirije i kada dođe do obnavljanja situacije pre rata.

Erdogan je bio bastion sirijske opozicije, čije trupe zajedno sa turskom vojskom kontrolišu severozapadni deo te zemlje.

Erdogan je tokom sukoba koji je odneo stotine hiljada života Asada nazvao teroristom i rekao da Sirija neće moći da napreduje dok je on na njenom čelu. Asad je uzvratio kvalifikacijama da je Erdogan lopov, zbog kako je rekao „krađe sirijske zemlje“.

Loši odnosi dve zemlje i njihovo poboljšanje nisu ovde u fokusu, fokus je na tome da li će Erdogan da načini još neki ustupak, a zatim da ode sa vlasti kao potpuno poraženi sanjara o moćnoj i velikoj turskoj državi.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter