Izvor: Happy BSC
15.03.2022 u 22:59
0

Predsednik centra za proučavanje globalizacije u emisiji AKTUELNOSTI: „Imaćemo novi međunarodni poredak“

Večeras je u emisiji AKTUELNOSTI na TV HAPPY gostovao Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacije. On je komentarisao trenutnu situaciju u Ukrajini, sankcije, kao i moguće ishode sukoba.

  • O sankcijama Rusiji

Miletić kaže da nemaju drugih sredstava osim sankcija,a to je sredstvo koje samo udaljava dve strane, to nije tip diplomatije koji će završiti rat. On dodaje da su ovi paketi sancija Rusiji samo nastavak Zapadne histerije koja nema odgovor na vojnu intervenciju Rusije, pa umesto toga pokušava da mobiliše javnost.

On navodi da je to više iznuđeno od Evrope, jer te sankcije pogađaju u velikoj meri i samu Evropu. Sa druge strane, ni Rusija se ne miri sa činjenicom i pokazuje da je nije briga, već da će i ona uvesti sankcije Zapadu, što ne predstavlja kraj tenzija. 

„Imaćemo novi međunarodni poredak koji je sada u nastajanju. Nemamo još jasne konture na šta će izaći“, izjavio je Miletić.

On navodi da cela ova vojna intervencija košta Rusiju i službe moraju imati viziju kako izaći iz ovoga. Za Rusiju je to savez sa Kinom i da se od Azije pravi novo tržište.

„Rusija je fokusirana na završetak oružanog sukoba, to je primaran cilj. Sve ostalo su prateći elementi.“ ističe Miletić.

  • O situaciji u Ukrajini

Na pitanje da li je sad Ukrajina sama, Miletić kaže da jeste, pogotovo otkad je Putin najavio da svako ko se umeša u sukob će biti smatran neprijateljem.

On dodaje da je sve loša procena ukrajinskog rukovodstva i da je Zelenski upropastio Ukrajinu.

Dalje ističe da je dolazak predstavnika Češke, Poljske i Slovenije u Kijev poslednji pokušaj da se izvuče Zelenski.

  • O ternutnoj situaciji sa ruskim oligarsima i zamrzavanju vlasništa 

Miletić ističe da je to, pre svega, uništavanje sistema vrednsoti kojima se Evropa ponosila-neotuđivost i privatno vlastništvo.

On dalje dodaje da se ne radi samo o nacionalizaciji privatnog vlastništva Rusa u Evropi i svetu, već i o nacionalizaciji državnih rezervi Rusije koje se nalaze u stranim zemljama. Ovo je ekonomska objava rata. 

„Ovo je sukob Zapada i Rusije koji ne može da ostane bez posledica po Evropsku Uniju„, navodi on. Dodaje da Kina neprestano raste, za sve vreme koliko traje konflikt, a Rusija je sada još bliže gurnuta Kini i taj savez je sada nemoguće pobediti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter