Izvor: HAPPY BSC, RIA Novosti
28.02.2023 u 12:48
1

PRETNJA IZ PRIDNJESTROVLJA: Ukrajina gradi utvrđenja na granici sa Moldavijom

Predstavnik Državne granične službe Ukrajine Andrej Demčenko rekao je da ukrajinska vojska gradi utvrđenja na granici sa nepriznatom Pridnjestrovskom Moldavskom Republikom.

– Na granici sa Moldavijom postoji segment kao što je Pridnjestrovlje, od invazije u punom obimu, odbrambene snage su ojačale ovaj pravac. Ne samo da se jača kontrola, već se grade i inženjerske i fortifikacione strukture – rekao je Demčenko, prenosi RIA Novosti.

BIVŠI SAVETNIK ZELENSKOG OTKRIO DETALJE VOJNE TAKTIKE: „Ukrajina spremna da zauzme Pridnjestrovlje za tri dana“

Prema njegovim rečima, granici sa Belorusijom i Moldavijom potrebna je „povećana pažnja“.

Ministarstvo odbrane Rusije je 23. februara izvestilo da kijevski režim sprema oružanu provokaciju protiv Pridnjestrovlja, koju će izvesti jedinice ukrajinskih trupa, uključujući azovske nacionaliste. Kao izgovor za invaziju na nepriznatu Pridnjestrovsku Moldavsku Republiku, Kijev planira da izvede navodnu ofanzivu ruskih trupa sa teritorije Pridnjestrovlja.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u petak da će ruske oružane snage adekvatno odgovoriti na provokaciju kijevskog režima protiv Pridnjestrovlja, ako bude.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PRETNJA IZ PRIDNJESTROVLJA: Ukrajina gradi utvrđenja na granici sa Moldavijom”

  1. DZABA TO UTVRDJENJE BILA SU I PRIJE UTVRDJENJA KOJA SU NOSVAJANA BEZ OVOG MODERNOG NAORUZAVANJA.DANAS NEMA UTVRDJENJA RAKATE SVE RUSE KADA NAIDJU KAO OSNJAK BEZ MILOSTI. DZABA BACANJE PARA U MODERNO VREME…

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter