Izvor: BLIC
08.01.2024 u 00:07
0

PROCURILA NAFTA U NUKLEARKI VIDEO:Primećena mrlja od 10 metara u moru nakon razornog zemljotresa u Japanu

Nuklearna elektrana u Japanu objavila je danas da je došlo do curenja nafte nakon što je tu zemlju 1. januara uzdrmao snažan zemljotres jačine 7,6 stepeni po Rihteru, u regionu Hokuriku, kada je poginulo više od 120 ljudi.

Elektrana Šika je 65 kilometara od epicentra zemljotresa i već je izveštavala o povremenim nestancima struje, curenju nafte u transformatorima i izlivanju vode iz bazena za skladištenje istrošenog goriva iz nuklearnih reaktora, preneo je Skaj njuz.

NEMCI ZEZNULI UKRAJINCE: Dali im krševe

Danas je naftna mrlja veličine pet do 10 metara viđena kako pluta na površini mora u blizini elektrane, saopštio je Hokuriku elektrik.

Curenje je sanirano sredstvom za neutralizaciju.

Dodaje se da spoljni nivoi radijacije nisu povećani i da nema negativnih uticaja na ljudsko zdravlje ili okolinu, dodaje kompanija.

Kompanija veruje da je mrlja nastala zbog curenja izolacionog ulja transformatora tokom zemljotresa, što je pokrenulo sistem za gašenje požara, koji je raspršio ulje i vodu oko transformatora.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter