Izvor: HappyBSC
14.05.2022 u 23:04
0

„Projekat negacije i decentralizacije SLOVENSKOG NARODA proističe iz američke i britanske agende“, „Na delu je simbioza turskih i britanskih interesa“

Večeras u emisiji AKTUELNOSTI na HAPPY TV o najnovijim dešavanjima u rusko-ukrajinskom sukobu.

Danas je 80. dan rata u Ukrajini.

O rusko-ukrajinskom sukobu, ali i o drugim svetskim dešavanjima govore večeras u emisiji: novinar Đuro Bilbija, prof. dr Miloš Laban, Milutin Ilić, nevladina organizacija „Geopolitikon“ i Dragan Stanojević, Pokret „ROD“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Ukrajinci bi sproveli svoju „Oluju“ da Rusi nisu krenuli prvi“, „Kada padne Odesa, onda je sve završeno“, “ Evropa se ponaša podanički i dovodi sebe u fazu Hladnog rata“

Đuro Bilbija, novinar

– Ova operacija jeste specijalna opereracija, a ne rat. Rusija nije objavila rat Ukrajini, a ni Ukrajina do današnjeg današnjeg nije objavila rat Rusiji. Ukrjaina jeste proglasila ratno stanje, ali ne i rat. Zvanična Ukrajina je od 2014. godine tvrdila da ratuje sa Rusijom, a ne sa narodom samoproglašene Donjecke i Luganske republike. Ukrajina je takođe tvrdila da je Rusija agresor, a da je ona žrtva i da ona brani demokratsku Evropu od azijatske ruske despotije. I sad kad pogledate, Ukrajina je osam godina tvrdila da ratuje sa celom Rusijom i kako oni to hrabro izdržavaju..Pozivali su Evropsku uniju i Ameriku da otvore drugi front, da priznaju ukrajinske zasluge u borbi protiv „zle“ Rusije itd. I sad Rusija konačno počela. Ovo nije pravi rat, jer da jeste, onda bi onda Rusija ratovala punom snagom…Razrušen jeste Mariupolj, malo i Volnovaha, koji se nalazi malo zapadnije od Mariupolja, ali sem ta dva grada, nijedan drugi grad nije razrušen. To su jedina dva grada koja su postradala ozbiljnije. Rusija ni tu nije htela da razara grad, ali Ukrajinci tj. oni koji se bore,  ratuju na način na koji je „Hamas“ ratovao protiv Izraela. Postavljaju svoja oruđa i oružje u stambene zgrade gde žive ljudi. Taj način ratovanja je doveo do razaranja Mariupolja…Sad se pokazuje kolika je bila laž da su oni žrtva agresije, sad imaju priliku da vide šta znači kad Rusija uđe i počne da se bavi vojim operacijama. Ukrajinska armija je de fakto trenirana i organizovana po NATO standardima i to je de fakto NATO armija. Rusija ne ratuje protiv Ukrajine, iako jeste njen krajnji cilj da porazi Ukrajinu, da je demilitarizuje i denacifikuje. Tamo nema nijedne iole ozbiljnije ukrajinske jedinice koja nema stranca za instruktora i taj stranac je uglavnom nadređen onome ko komanduje tom ukrajinskom formacijom. Tamo Rusija, realno, ima naspram sebe ceo NATO pakt koji nije direktno vojno uključen, ali je involviran apsolutnio svim svojim resursima. Ima bar 7 američkih i britanskih generala koji su najdirektnije nadređeni ukrajinskom generalštabu – istakao je novinar u emisiji AKTUELNOSTI.

O ulozi Turske i prijemu Švedske i Finske u NATO

– Treba imati u vidu da Turska kroz neoosomanizam pokušava da vrati nešto od svoje stare slave ili uticaja i jedna od meta ili pravaca njihove ekspanzije je južni Kavkaz. Drugi pravac je bivša sovjetska Centralna Azija. U oba ova slučaja interesi se poklapaju sa britanskom ekspanzijom. Britanija realno podriva Evropsku uniju i  između ostalog, zaključila je prethodnih dana dva sporazuma sa Švedskom i Finskom. Ona je izašla iz EU  da bi nastavila da pravi  „globalnu Britaniju“, nevidiljivu imperiju, jedan veliki i važan projekat za njih. Za njih je druga glavna meta Bliski Istok, a treća Južna Azija. Oni sad zajedno sa Amerikancima rade, a nekad i zamenjuju Amerikance. Kada je Ukrajina u pitanju, igraju važniju ulogu od Amerikanaca. Zato je i napravljena pobuna u Belorusiji 2020. godine. Pokušali su da naprave liniju koja ide Poljska-Belorusija-Ukrajina i to bi onda išlo prema Turskoj. Sadašnji šef MI6 bio je britanski ambasador u Ankari. Simbioza britanskih i turskih interesa je uveliko na delu, a to što je Erdogan oprezan oko prijema Švedske i Finske u NATO pakt, je zato što je on realniji političar od ovih maksimalista koji pokušavaju da pretvore Rusiju u praiskonsko zlo. A svi oni su radili i rade sa kvisklinzima, ustašama i banderovcima u Ukrajini, sa Nemcima itd. i treba imati u vidu da su se Nemci počeli spremati za gubitak rata godinu dana pre nego što je oN završen. 

Bilbija je naveo da se Rusija kroz istoriju širila, ali ne na način na koji se Amerika širila- kroz istrebljivanje Indijanaca. Druga stvar koju navodi jeste Ruska pravoslavna crkva koja nikad nije činila zlodela kao Rimokatolička tj. nije imala inkviziciju. Katolička crkva je kroz istoriju možda prolila više krvi nego Hitlerova Evropa. 

Milutin Ilić, nevladina organizacija „Geopolitikon“

-Sad mi je jasno zašto su ruski organi želeli da budu prisutni kroz organe UN ili neke druge organe prisutni u Krajini i Bosni i da prikupljaju informacije o tome šta se događa u tim nesrećnim vremenima.  Na psihološko-propagandnom planu da se da napraviti dobra komaprativna analiza. Iz ovoga proističe taj stari projekt negacije slovenskog naroda, decantralizacija slovesnkog naroda, koja proističe iz nemačke i američke agende – istakao je Ilić.

O ovoj temi, negacije slovenstva, on u emisiji navodi da je bilo prestižno sa tačke nacista 1945. godine, predati se zapadnim saveznicima, a da ne padnu u ruke jugoslovensim partizanima ili sovjetskoj vojsci. Kaže da je vojska zapadnih saveznika, posle blažih kazni i osuda, stvarala klubove raznih banderovaca, nacista, ustaša itd. po raznim zapadnim državama i omogućavala im vojne treninge i kao specijalna sila da deluju po slovenskim prostorima, da dolaze kao njihova prethodnica. Navodi da je sve to sastav i deo takve projekcije razmišljanja, prema slovenskom korpusu.

– Rusija je sada dovedena u poziciju u koju je bila dovedena Srbija tj. Jugoslavija, tačnije ostaci Jugoslavije 1991. godine, ali Rusija nije Jugoslavija – istakao je Ilić.

Prof. dr Miloš Laban

-Rusi ništa ne zaboravljaju i retko šta opraštaju. To je narod sa kojim se ne treba poigravati. Zapad čini grešku, U toj svojoj oholosti i nadmenosti upadaju u sopstvenu zamku i poigravaju se sa Rusijom. Bojim se da Rusija ne izgubi strpljenje, jer će onda ceo svet biti u problemu – rekao je Laban u emisiji.

On ističe da falsifikovanje istorije u udžbenicima pokazuje gde smo mi sada…Dalje navodi da su u Ukrajini otvoreni navodno skaut kampovi za desetogodišnjake, početkom dvehidaljditih,  koji su u stvari služili za buduće naraštaje i stvaranje ovih naraštaja koji ratuju danas u ukrajinskoj vojsci.

Laban dalje navodi da Rusi stvar u Mariupolju mogu da završe za dan, ali neće, jer hoće da izbace na videlo sve što su Amerikancima privremeno oprostili u Alepu, kad su ih Rusi zarobili, a Amerikanci molili da ne prezentuju te individue koje su zarobili.

U vezi biolaboratorija, Laban ističe da se taj projekat ne tiče samo genetskog inženjeringa i virusa usmerenih na nacije. Navodi da su se Kinezi „uzbunili“ i zatvorili gradove na pojavu virusa, jer oni već znaju da je već formiran virus koji će poglavito da ide samo na njihovu naciju. Te indviduie su bioroboti koji su ostali u podrumima „Azovstalja“. To se „šuška“, nema još zvanične potvrde. Pravi plaćenici su samo maska za biorobote koji se nalaze u „Azovstalju“i koji su pripremami da ginu, tj. programirani da ginu.

– Svi se sećamo i treba da se prisetimo kako je montirana Srebrenica. Činjenica je da je agent Zapada taj koji je pucao i organizovao i to su činjenice da je najveći broj muslimanskih žrtava, kojih nije bilo osam hiljada, već kažu da ih je bilo oko dve i po hiljade najviše,  poginulo sa oružjem u ruci pokušavajući da pobegnu. Svi zaboravljaju dešavanja u selu Kravice i šta je taj Naser Orić radio Srbima. To je bio pravi genocid. Orić je  spaljivao kuće, ubijao žene i decu itd. pre te Srebrenice. Ja lično mislim da se išlo smišljeno da se isprovocira srpska vojska u Republici Srpskoj da na neki način se revanšira što nije na kraju na sreću ni ispalo. Ovako se montiraju stvari kao šo se montiralo ono u Buči, samo što Rusi, poučeni našim negativnim iskostvom (Račak, Srebrenica,  Markale) naučili kako tome da pariraju- dodao je u profesor.

Ističe da Amerika tj. SAD nije jedinstven entitet, a da se u Britaniji zna „ko je gazda“ i ko sprovodi planove. U SAD-u postoji više centara moći, dok u Britaniji postoji jedan centar moći koji vlada u senci, a ovi što se pojavljuju na televiziji su neka vrsta glumaca. U pozadini postoji samo jedan centar koji se seli generacijski, već neka dva veka. Britanija ima jednu politiku „zavađenja“ da bi njihove dve kompanije MI6 i MI5 mogle da rade po svetu. Dodaje da mi sada imamo posla sa njima, kao i Rusi u Ukrajini. 

Navodi da su zato u svetu važne katedre za sociologiju na univerzitetima. Oni dobijaju projekat koji se razrađuje i tako sprovodi. 

Laban dodaje da Rusija vodi preventivni rat koji isto tako Izrael vodi već 70 godina i to nikom ne smeta. Ističe da se zida mit o ugroženoj Ukrajini, koji je zapravo netačan. Istočni i južni deo su ruski, dok u zapadnom delu Ukrajine gravitiraju Poljaci. Pokušava da se širi sukob preko Poljske, koja je samo „dimna zavesa“,  i da se otvoriti sukob prema Finskoj i Švedskoj.

Dragan Stanojević, Pokret „ROD“

– Ukrajinski mediji, oni žive u paralelom svetu. Pogledajte samo izjave Zelenskog. Zelenskom veruju, jer je on profesionalni glumac i nije u ulozi predsednika. On je sam ubeđen u ono što priča I kada slušate, to su tolike nebuloze i izjave se kose sa zdravim razumom. U svakom njegovom nastupu se vidi manipulacija i tačno se vidi da su svakom njegovom obraćanju različim vladama, on čita što su mu oni napisali. Tačno se vidi da mu Amerikanci i Britanci pišu šta da kaže i narod slepo veruje da sve što on priča, da je to istina – ističe Stanojević. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter