Izvor: Kurir.rs/FoNet
20.05.2023 u 13:53
0

PRVI KOMENTAR RUSA NA SLANJE F-16 UKRAJINI Gruško: „Zapadne zemlje se i dalje drže scenarija eksalacije, to ćemo uzeti u obzir“

Avione bi mogli isporučiti saveznici Vašingtona, objavila je ta mreža.

Zapadne zemlje nastavljaju putem eskalacije i Moskva će uzeti u obzir njihove planove za slanje aviona F-16 u Ukrajinu, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksander Gruško moskovskoj agenciji TASS.

„Vidimo da se zapadne zemlje i dalje drže scenarija eskalacije, koji za njih nosi ogromne rizike. U svakom slučaju, to ćemo uzeti u obzir pri izradi planova. Imamo sva potrebna sredstva za postizanje naših ciljeva“, rekao je Gruško na marginama 31. skupštine Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku, upitan za komentar mogućih isporuka aviona F-16 Ukrajini.

Agencija TASS podseća da je američka mreža NBC News javila u petak da Sjedinjene Države sa saveznicima nameravaju da isporuče lovce F-16 Ukrajini.

Ruska agencija navodi i da je američki predsednik Džozef Bajden na samitu G7 u Hirošimi rekao da će Vašington podržati međunarodne napore za obuku ukrajinskih pilota na avionima F-16.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter