Izvor: Alo.rs
17.12.2023 u 15:35
0

PUTIN JASAN: „Rusija ne može da se odrekne svog suvereniteta i bude nečiji satelit“

Rusija će ili biti samodovoljna suverena sila, ili je uopšte neće biti, to moramo zapamtiti, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

On je istakao da je to veoma važna stvar koja uvek treba da bude „u glavi i srcu“. Prema rečima predsednika, Rusija će sama odrediti i kreirati svoju budućnost.

I uz razlike u stavovima sve odgovorne političke snage moraju imati na umu da je glavna stvar sudbina i interesi Rusije, nade i snovi naše dece, a sve odluke ćemo donositi sami bez tuđih sugestija iz inostranstva.

OGLASIO SE PUTIN O NAPADU MOSKVE NA NATO: Ruski predsednik zagrmeo, od njegovih reči se ledi krv

On je naveo da Rusija ne može, kao neke zemlje, da se odrekne svog suvereniteta i bude nečiji satelit.

– Uvek, uprkos svim razlikama u stavovima, sve odgovorne političke snage moraju imati na umu da je za nas glavno sudbina, interesi Rusije, sreća, nade, snovi naše dece i pravo naše zemlje da bude jaka. Dodao bih i pravo i potreba, životna potreba da budemo jaki. To znači da sve što je sekundarno nepotrebno, što nas deli, mora se odbaciti i, naravno, sve odluke moramo i donosićemo samo sami, bez tuđih sugestija iz inostranstva – rekao je Putin na kongresu partije Jedinstvena Rusija.

Pokušaji narušavanja međunacionalne, međuverske i građanske usaglašenosti predstavljaju izdaju i zločin protiv Rusije, dodao je Putin.

On je istakao da su Rusija i partija Jedinstvena Rusija pred istorijskim izazovima koji zahtevaju jedinstvo svih patriotskih snaga u zemlji.

Prema njegovim rečima, za Jedinstvenu Rusiju, „za naše pristalice, koji predstavljaju čitavo naše multinacionalno društvo, sve regione, društvene i profesionalne grupe – to pre svega znači spremnost za naporan rad, spremnost da idemo napred, da postignemo više“.

Ruska država i partija Jedinstvena Rusija, zajedno sa narodom Rusije moraće da brani suverenitet zemlje, jača njen razvoj i radi na konsolidaciji društva, rekao je predsednik.

– Zajedno sa svim narodima Rusije branimo suverenitet, slobodu, bezbednost Rusije, sve što nam je drago, našu istoriju, kulturu, vrednosti i tradiciju. Jačamo privredu, društvenu sferu, naučni i tehnološki potencijal u interesu ljudi, blagostanje miliona ruskih porodica i, naravno, rad na konsolidaciji društva – naveo je Putin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter