Izvor: BSC happy portal/Alo.rs
29.10.2023 u 15:10
0

PUTIN NASMEJAO ČITAV SVET: Pitanje o Ukrajini koje su svi postavljali konačno dobilo PRAVI odgovor

Ukrajina od kraja sledeće godine više neće produživati ugovor o isporuci ruskog gasa preko teritorije Ukrajine, kaže šef ukrajinske državne kompanije „Naftogas“ Aleksej Černišov, a ruski predsednik Vladimir Putin je nedavno na šaljiv način opisao zašto do sada takva odluka nije doneta.

PUTIN NEĆE DOZVOLITI NEUSPEH – ORBAN: Ukrajina ne može da pobedi na frontu, u Evropi se ne usuđuju da to priznaju

Prema njegovim rečima, postojeći ugovor do sada nije raskinut samo zbog evropskih partnera:

– Mi ne možemo da danas lišimo neke zemlje Evropske unije, koje su, uzgred, naši partneri, mogućnosti da dobijaju prirodni gas i da se pripremaju za zimu. Posebno kada je reč o zemljama koje nemaju izlazak na more.

Ipak, predsednik Rusije Vladimir Putin nedavno je komentarisao isporuku ruskog gasa u Evropu, rekavši da mu nije jasno zbog čega danas Evropa dozvoljava da se tranzit vrši preko Ukrajine, a ne, na primer, preko Poljske, koja je to onemogućila ili preko Baltičkog mora i Severnog toka, koji može biti aktiviran.

Odgovor na to pitanje slikovito je opisao reakcijom: „Am, i kraj“, aludirajući na grabljivost ukrajinske strane kada je reč o novcu.

Predsednik Rusije je istakao da zna da novac koji Ukrajina dobija od Moskve za tranzit gasa Kijev koristi za jačanje svojih vojnih kapaciteta, ali, kako je naglasio, Rusija je odgovoran snabdevač energentima, koji ne krši postignute dogovore. Stoga se ova isporuka nastavlja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter