Izvor: tanjug
29.10.2023 u 14:11
0

KAMPANJA DONALDA TRAMPA: Obećava da će vratiti zabranu ulaska u SAD za muslimane

Tramp obećava da će vratiti zabranu ulaska u SAD za muslimane

Zadržaćemo teroriste radikalnog islama van naše zemlje“, rekao je Tramp prisutnima na godišnjem samitu Republikanske jevrejske koalicije.„Sećate se te zabrane, vratiću je prvog dana“, rekao je Tramp.

STRAVIČNA EKSPLOZIJA: Najmanje 36 ljudi povređeno u Indiji, policija istražuje slučaj

Tramp je na početku svog mandata 2017. godine uveo ograničenja na ulazak u SAD državljanima Irana, Libije, Somalije, Sirije, Jemena, Iraka i Sudana.

Zabrana je brzo osporena na sudu kao diskriminatorna protiv verskih grupa, ali zajedno sa Trampovom tvrdolinijaškom antiimigracionom agendom, bila je popularna u njegovoj bazi. Predsednik Džo Bajden ukinuo je tu zabranu prve nedelje u Beloj kući 2021.

Bivši stanovnik Bele kuće bio je jedan od nekoliko istaknutih republikanaca koji su se pojavili na skupu uticajnih jevrejskih donatora kako bi izrazili nepokolebljivu podršku Izraelu u njegovom ratu protiv Hamasa.

Govoreći na mitingu u Las Vegasu u Nevadi, Tramp je rekao da će „braniti našeg prijatelja i saveznika u Državi Izrael kao niko do sada”.Sukob između Izraela i Hamasa je „borba između civilizacije i divljaštva, uljudnosti i izopačenosti i između dobra i zla“, rekao je Tramp.

Tramp se na mitingu obrušio na Bajdenovu administraciju, ali se i uzdržao od kritikovanja svojih rivala.

Podrška Izraelu je od velikog značaja za obe stranke u SAD i jedno je od retkih pitanja američke spoljne politike koje igra ulogu u anketama, između ostalog, zbog velikog broja glasača jevrejskog porekla i značaja evangelistički hrišćani za koje je postojanje jevrejske države preduslov za „drugi dolazak“ Isusa Hrista.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter