Izvor: Kurir.rs
31.12.2022 u 15:09
0

PUTIN ODLIKOVAO GENERALA SERGEJA SUROVIKINA: Komandant ruske vojske u Ukrajini dobio orden Svetog Đorđa 3. stepena!

Za Sergeja Surovikina kažu da je general koji ne voli improvizacije i aljkavost podređenih. Od njih zahteva disciplinu i red, pa je prozvan i general armagedon.

Ruski predsednik Vladimir Putin u štabu Južnog vojnog okruga uručio je orden Svetog Đorđa 3. stepena komandantu grupacije trupa u zoni Severnog vojnog okruga generalu Sergeju Surovikinu.

NOVOGODIŠNJE OBRAĆANJE VLADIMIRA PUTINA: Otadžbina je naša sveta dužnost prema našim precima i potomcima!

Sergej Surovikin rođen je 11. oktobra 1966. godine u Novosibirsku . Završio je vojnu akademiju u Omsku kao tenkista, što je bilo malo čudno jer preuzeo dužnost komandanta Ratnog vazduhoplovstva. Završio je i vojnu akademiju Frunze. Svoju karijeru počeo je u eltinoj Tamanskoj tenkovskoj diviziji gde je bio komandant 1, motostreljakog bataljona. Učestvovao je i u Drugom Čečenskom ratu od 2004.

General se spremao da ode, Putin ga je zaustavio i pružio mu tamnoplavu poklon torbu sa grbom zemlje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ranije je međunarodni poslovni list Financial Times zabeležio uspešne akcije Sergeja Surovikina u zoni specijalne vojne operacije. Posebno se radilo o jačanju linije fronta i uspešnom prebacivanju trupa.

Za Sergeja Surovikina kažu da je general koji ne voli improvizacije i aljkavost podređenih. Od njih zahteva disciplinu i red, pa je prozvan i general armagedon.

Inče za njega se vezuje pregršt izjava koje je nemoguće proverti. Inače ono što treba znati, jeste da Surovikin prezire medije, proslave i poziranje pred kamerama, što je sasvim drugi prototip generala od onoga što smo navikli od ruskih.

„On je iz Novosibrska, sasvim drugi metalitet, a znamo šta su ljudi iz Sibira uradili 1941. Šta možemo da očekujemo od novog komandanta, pa možemo da očekujemo masovnu upotrebu avijacije, masovno bombardovanje. To što neko dolazi iz vazduhoplovstva, znači da će biti masovne upotrebe avijacije. To je naprosto znak ruske promene taktike.“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter