Izvor: Sputnjik
29.11.2023 u 20:18
0

Putin sa mladim naučnicima: Rusija se brzo oslobađa tehnološke zavisnosti od Zapada

Na Zapadu su mislili da se Rusija nikada neće osloboditi tehnološke zavisnosti od tog dela sveta, međutim, taj proces se odvija prilično brzo, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin na Trećem kongresu mladih naučnika.

„Naši tzv. partneri, svakako smo ih tako zvali, su pretpostavljali da su nas doveli u tehnološku zavisnost i da se toga nikada nećemo osloboditi. Ali, zahvaljujući naporima ljudi kao što ste vi, vaše kolege, ispostavilo se da je to moguće. I ne samo da je moguće nego da se to odvija prilično brzo“, rekao je Putin.
On je dodao da se u Rusiji pojavilo tržište takvih proizvoda domaćih proizvođača, a ako se to desilo onda znači da postoji ekonomski podsticaj za proizvodnju.
Na Kongresu učestvuje preko 5.000 učesnika, uključujući mlade stručnjake iz preko 25 država: Belorusije, Kine, Irana, Kube, Južnoafričke Republike, Kazahstan i drugih.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter