Izvor: sputnik.portal.rs
28.11.2023 u 17:24
0

PUTIN ZAGRMEO DA SVIMA BUDE JASNO: Jaka poruka ruskog predsednika

Rusija je stala na put onima koji žele da dominiraju u svetu, mi se borimo za slobodu celog sveta, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na Ruskom narodnom saboru.

„Otvoreno kažemo da se diktatura jednog hegemona – mi to vidimo, svi to sada vide – gasi. Kako se kaže, poludela je i opasna je za okruženje. To je već celom svetu jasno“, naglasio je Putin.

Rusija vodi borbu za suverenitet, nacionalno-oslobodilačke prirode.
„Naša borba za suverenitet, za pravdu je, bez ikakvog preterivanja, nacionalno-oslobodilačke prirode jer se zalažemo za bezbednost i blagostanje našeg naroda, najviše istorijsko pravo da budemo Rusija – jaka, nezavisna sila, država-civilizacija“, poručio je ruski lider, i dodao da je „suverenitet – pre svega, sloboda Rusije i njenog naroda“.
Putin je istakao da je Rusija u prvim redovima formiranja novog pravednog svetskog poretka: „Bez suverene, snažne Rusije nije moguć nikakav jak, stabilan svetski poredak“, ocenio je on.
Po njegovim rečima, Zapadu nije potrebna velika Rusija, žele da je rasparčaju i opljačkaju. Pouke revolucije 1917. i raspada SSSR-a ne smeju se zaboraviti.
„Setimo se lekcija revolucije 1917. i građanskog rata koji je usledio, raspada SSSR-a 1991. godine“, rekao je šef ruske države.
„Čini se da je prošlo toliko godina, ali ljudi svih nacionalnosti koji sada žive, pa čak i oni rođeni u 21. veku i dalje – čak i decenijama kasnije – plaćaju za tada napravljene pogrešne proračune, za povlađivanje separatističkim iluzijama i ambicijama, za slabost centralne vlade“, dodao je on.

Pokušaj razdora društva

Predsednik je istakao da svako mešanje spolja i provokacije u cilju izazivanja međunacionalnih ili međuverskih sukoba, Moskva smatra agresivnim akcijama protiv zemlje, instrumentom borbe protiv Rusije, pokušajima da se u Rusiji poseju terorizam i ekstremizam.
„U skladu sa tim ćemo i reagovati“, poručio je ruski lider.
On je podsetio da je Rusija velika i raznolika zemlja, a da je u raznolikosti kultura, tradicija i običaja – snaga, ogromna konkurentska prednost i potencijal.
Svaki pokušaj da se poseje razdor i podeli rusko društvo predstavlja izdaju, istakao je ruski predsednik.
„Svaki pokušaj da se poseje međunacionalna i međuverska nesloga, da se naše društvo podeli, je izdaja, zločin protiv cele Rusije. Nikome nećemo dozvoliti da deli Rusiju, jedinu koju imamo, molitve o njoj, našoj otadžbini, zvuče na različitim jezicima“, rekao je Putin.
Šef države je podsetio na reči Svetog Grigorija Bogoslova da je poštovanje majke sveta stvar, a otadžbina zajednička majka.
Blickrig sankcija doživeo je neuspeh, Rusija će povećati podršku suverenom nacionalnom preduzetništvu, ocenio je Putin.
On je pozvao preduzetnike da investiraju u Rusiju, otvaraju radna mesta, razvijaju proizvodnju i učestvuju u obuci kadrova.
„Tada će se rast nacionalne ekonomije pretvoriti u nove uspehe i mogućnosti za vaša preduzeća“, zaključio je šef države.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter