Izvor: 24sedam.rs
02.02.2024 u 01:24
0

RAFA JE SLEDEĆA META VOJSKE: Hamas nije dao odgovor na predlog o primiriju

Sukob između Izraela i Hamasa ušao je u 118. dan.

Palestinsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je na formiranje međunarodnog istražnog tima koji će ispitati njegove tvrdnje da su izraelske snage pogubile zarobljenike.

Komandant Iranske revolucionarne garde (IRGC) Hosein Salami podsetio je SAD da nijedna njihova pretnja Iranu neće ostati bez odgovora, iako Islamska Republika ne traži rat.

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj izjavio je da je cilj Evropske unije da do 19. februara pokrene pomorsku misiju u Crvenom moru, koja bi trebalo da zaštiti trgovačke brodove, koji se suočavaju sa napadima Huta.

SANDŽAKLIJA U ROTERDAMU HEROJSKI SPASIO ŽIVOT: Čuo glas muškarca i utrčao u vatru da ga izvuče

Izraelski ministar odbrane Joav Galan rekao je da će izraelske snage u Gazi „nastaviti ka Rafi“ blizu granice sa Egiptom, gde je veliki broj raseljenih Palestinaca potražio utočište, a egipatske vlasti su upozorile na izraelski upad.

„Hamasova brigada Kan Junis je raspuštena, tamo ćemo završiti misiju i nastaviti prema Rafi“, rekao je Galan u objavi na društvenim mrežama u četvrtak.

Hiljade raseljenih Palestinaca, koji su od početka rata bežali na jug, završilo je u Rafi ili blizu njega. Dugo su se plašili izraelskog napada na to područje, jer nema nigde južnije gde mogu da se kreću.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter