Izvor: Tanjug
29.06.2021 u 13:08
0

RAZMATRA SE OBAVEZNA VAKCINACIJA: Poljska vlada strahuje od četvrtog talasa u avgustu

Poljska razmatra predlog o uvođenju obavezne vakcinacije za one koji su u najvećem riziku od zaražavanja kovidom-19, poput zdravstvenih radnika, izjavio je danas poljski ministar zdravlja Adam NJeđeljski.

– Nažalost, imamo utisak da smo dostigli određeni prag. Teško je ubediti one koji nema poverenja, jer su svi argumenti i druge vrste radnji već preduzete – rekao je Njeđeljski za radio stanicu.

– Govorimo o takvim scenarijima kao što je uvođenje obavezne vakcinacije za one koji su najizloženiji ozbiljnim posledicama kovida. Pod time podrazumevamo starije građane, ali i pre svega lekare – rekao je on.

NAJVAŽNIJE: 

Predsednik Vučić danas uručuje Vidovdanske nagrade

POLITIKA STRAHA, PA ZAR NA DECU?! Desničari u Vukovaru UKIDAJU nastavu za srpske đake

VREMENSKA PROGNOZA ZA UTORAK 29. JUN: Pogledajte kakvo nas vreme očekuje danas

ODLIČNE VESTI ZA BEOGRAD: Produžena linija 2 metroa – pogledajte novu trasu!

DANAS JE BLAGI DAN: Evo šta OBAVEZNO da uradite kako bi vas pratila SREĆA!

Prema njegovim rečima, postoji mogućnost četvrtog talasa pandemije u drugoj polovini avgusta, s obzirom na porast dnevnih slučajeva koji se uočava u Britaniji.

– Imamo takav sled u Evropi, što znači da ono što se dogodi u Britaniji ovde se dešava otprilike dva meseca kasnije. U našem slučaju postoji mogućnost da se četvrti talas pojavi u drugoj polovini avgusta – rekao je ministar.

Poljska, sa populacijom od oko 38 miliona ljudi, u potpunosti je vakcinisala 12,7 miliona ljudi, ali vlasti su upozorile da imaju problem sa ubeđivanjem onih koji se još nisu vakcinisali.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter