Izvor:
23.04.2024 u 10:29
0

RAZORAN NAPAD NA KIJEV I ODESU: Gore stambene zgrade, projektili na sve strane, među ranjenima i deca!

Ukrajinski vojni zvaničnici objavili su rano jutros da je Rusija pokrenula napad dronovima i raketama u kojem je crnomorskoj luci Odesi ranjeno devet osoba, uključujući četvoro dece, a meta vazdušnih udara je bila i prestonica Kijev.

<

>

Oleh Kiper, guverner Odeske oblasti, objavio je na Telegramu da je nekoliko stambenih zgrada oštećeno i da su u njima izbili požari

Iz gradske administracije Odese je saopšteno da je oštećeno je najmanje 14 stanova.

Ukrajinsko Ratno vazduhoplovstvo je navelo da je Rusija lansirala ukupno 16 jurišnih dronova i dve balističke rakete Iskander kratkog dometa.

– Sistemi protivvazdušne odbrane uništili su 15 dronova nad Odeskom, Kijevskom, Mikolajivskom i Čerkaskom oblašću – saopštilo je Ratno vazduhoplovstvo Ukrajine na Telegramu.

 

Britanska agencija navodi da u toj poruci nije navedeno šta se dogodilo sa raketama.

– Svi dronovi koji su lansirani na Kijev su uništeni – napisao je na Telegramu Serhij Popko, šef vojne administracije glavnog grada Ukrajine.

On je u toj objavi dodao da nema podataka o nanetoj šteti ili ranjenima u napadu.

Putem iste društvene mreže oglasio se i Vitali Kim, guverner Mikolajivske oblasti, koji je naveo da je olupina oborenog drona oštetila objekat komercijalne infrastrukture.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter