Izvor: Alo.rs
29.05.2020 u 07:59
0

REŠENO! TRAMP POTPISAO: „Branimo se od najveće opasnosti u istoriji SAD“

„Imali su nekontrolisanu moć da cenzurišu“

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je uredbu o ograničavanju zaštite društvenih mreža od zakonske odgovornosti za sadržaj koji postavljaju njihovi korisnici.

– Imali su nekontrolisanu moć da cenzurišu, ograničavaju, dodaju, kreiraju, sakriju, menjaju virtuelno svaki oblik komunikacije – rekao je Tramp pre nego što je potpisao uredbu.

On je ocenio da je „bez presedana u američkoj istoriji da tako mali broj korporacija kontroliše tako veliku sferu ljudske interakcije“.

Tramp je izvršnu uredbu potpisao dva dana pošto je kritikovao kompaniju Tviter jer je pozvala korisnike da provere činjenice iznete u dva njegova tvita.

PROČITAJTE I OVO

PONIŽENJE! NOVA MERA LJUBAVI: Ako ne nađete partnera, vi spadate u invalide

SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA: Hrvati zabranili Srbima ulazak u zemlju

SAVO MILOŠEVIĆ O ŠAMARANJU OD STRANE GROBARA: Evo šta je rekao! (VIDEO)

TIJANA AJFON I NJENA CIFRA Evo kako je ugovarala poslove, prepiska izašla na videlo!

U prvi mah, bio je čak zapretio da će zatvoriti društvene mreže jer se Tviter, prema njegovim rečima, umešao u njegovu političku poruku

On je ocenio da je provera činjenica bila „urednička odluka“ Tvitera i politički aktivizam.

To bi, kako je rekao, trebalo da košta te kompanije zaštite od tužbi za ono što se postavlja na njihovim platformama. Nova uredba će, kako veruje, podržati slobodu govora.

Kompanije poput Tvitera i Fejsbuka imaju zaštitu od odgovornosti po Paragrafu 230 Zakona o komunikacijama jer se tretiraju kao „platforme“ a ne „izdavači“ koji mogu da se suoče sa tužbom zbog sadržaja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter