Izvor: BSC HAPPY
31.01.2023 u 12:50
0

ROGOV PORUČIO: „Kijevski režim „lovi“ vojno sposobne građane svuda u Zaporožju“

Ukrajinske vojne službe za regrutaciju u delu Zaporoške oblasti koji kontroliše Kijev „hvataju“ ljude svuda kako bi im uručili obaveštenja o regrutaciji za slanje na front, rekao je Vladimir Rogov, predsednik pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom".

– U Zaporožju ih danas love ne samo u teretanama već i na podzemnim prelazima, u bolnicama i svuda gde je to moguće, rekao je on, komentarišući incident u jednoj teretani u Zaporožju.

VLADIMIR ROGOV O PROPALOJ OFANZIVI: „Ukrajinske snage napustile prvu liniju odbrane u Zaporoškoj oblasti!“

Mobilizacija u Ukrajini

Ukrajinski mediji objavili su brojne izveštaje da su regrutne vlasti režima Zelenskog delile obaveštenja o nacrtima muškarcima na ulici, često uz upotrebu sile. Prema ekspertima, ove akcije kijevskog režima povezane su sa ogromnim gubicima ukrajinske vojske, posebno onima u sukobima u Donbasu.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski potpisao je 25. februara 2022. ukaz o potpunoj mobilizaciji u Ukrajini. Kasnije je Vrhovna Vlada više puta produžavala mobilizaciju, uz vanredno stanje, poslednji put do 19. februara 2023.

Zelenski je 23. januara rekao da je ukrajinskoj vojnoj komandi naloženo da formira kadrovske rezerve kako bi mogla da se rotira trupe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter