Izvor: Happy BSC
30.03.2022 u 13:10
0

RUSI DOLAZE! ŠALJITE MARINCE SUKOBIĆEMO SE S NJIMA! Uključen je CRVENI ALARM u Britaniji, ratna zvona zvone

Rusija je značajno povećala svoje vojno prisustvo na Arktiku od početka specijalnih vojnih operacija u Ukrajini, upozorio je britanski ministar odbrane Ben Volas dok britanske trupe učestvuju u najvećoj vežbi NATO u Norveškoj u poslednjih 30 godina.

Volas je u ponedeljak uveče rekao da Britanija i njeni saveznici moraju da ojačaju svoje „jedinstvo i svrhu kao odbrambeni savez“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Trupe iz svih zemalja NATO učestvuju u vežbi „Hladni odgovor“ („Cold Response“), glavnoj demonstraciji snage alijanse u arktičkom regionu.

– Krajnji sever i Arktik su vitalne oblasti za NATO alijansu da pokaže našu zajedničku odbranu i podršku široj evropskoj bezbednosti. Ruski napad na Ukrajinu takođe je praćen značajnim povećanjem ruske vojne aktivnosti u regionu – rekao je Volas.

– Vežbe kao što je „Hladni odgovor“ naglašavaju naše jedinstvo i svrhu kao odbrambenog saveza dok treniramo zajedno sa snagama iz cele Evrope i Severne Amerike – dodao je on.

Vežba „Hladni odgovor“ traje tokom marta i aprila u Norveškoj i okolnim morima i uključuje oko 30.000 vojnika iz 27 zemalja Evrope i Severne Amerike. Vežba se održava svake dve godine, ali ove godine se održava u pozadini pretnje sukoba između NATO i Rusije nakon napada na Ukrajinu.

Volasovo upozorenje o ruskom vojnom prisustvu u regionu dolazi nakon više od decenije sve većeg broja trupa u regionu.

Dmitrij Medvedev, tadašnji šef ruske države, pokrenuo je arktičku strategiju za „osiguranje vojne bezbednosti“ 2008. godine. Od tada je to bila tačka žarišta između Rusije i NATO alijanse.

Prošle godine su Sjedinjene Države optužile Rusiju za „militarizaciju“ regiona, dok je Rusija rekla da zapadne snage provociraju njihove trupe odgovarajući na isti način.

Velika Britanija planira veće vojno prisustvo na Arktiku

Britanija planira da poveća vojno prisustvo na Arktiku, izjavio je danas britanski ministar odbrane Ben Volas, a razlog je povećana zabrinutost među saveznicima u NATO nakon ruskog napada na Ukrajinu.

Britanija će se vojno posvetiti „dubljoj integraciji, interoperabilnosti sa zemljama kao što je Norveška“ kako bi zaštitila mora u severnom Atlantiku, rekao je Volas na konferenciji za novinare u Bardufosu, na severu Norveške, preneo je Rojters.

– Mi ćemo efektivno, trajno, imati …udarnu grupu marinaca trajno… aktivnu u nordijskim zemljama – rekao je on i dodao da će se snage verovatno rotirati između Norveške, Švedske i Finske.

On je govorio tokom posete vežbi NATO snaga u arktičkom delu Norveške koja uključuje obuku 30.000 vojnika za odbranu nordijske nacije na udaru izmišljene zemlje, koja je pokrenula klauzulu o kolektivnoj odbrani alijanse.

Norveška, koja je članica NATO ima granicu sa Rusijom na Arktiku.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter