Izvor: inforemr
20.04.2024 u 18:30
0

RUSI IZNELI ŠOK PODATKE KOJE AMERIKA NEĆE MOĆI DA PRAVDA: Usred rata u Ukrajini SAD rade nešto nepojmljivo!

Rusija je prošle godine izvezla 1.860 tona obogaćenog uranijuma, a glavni kupci bili su Sjedinjene Američke Države i Kina, podaci su ruske nacionalne službe za statistiku.

Naime, Amerika je bila ubedljivo najveći kupac ruskog uranijuma, u odnosu na prethodnu godinu je uvoz tog energenta porastao je za 19 odsto

 

Kina je takođe povećala uvoz ruskog uranijuma i to za 32 odsto u odnosu na prethodnu godinu, a ukupna količina tog energenta koji je Kina uvezla iznosila je 457 tona.

Južna Koreja je na trećem mestu, a ta zemlja uvezla je 243 tone uranijuma tokom 2023. godine, što je povećanje u odnosu na prethodnu godinu u iznosu od 80 odsto.

Među prvih pet uvoznika ruskog uranijuma su i Francuska i Kazahstan, a na spisku su takođe i Nemačka, Brazil i Holandija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter